Hlavní obsah

Britská zoo musela dát pryč papoušky. Sprostě nadávali návštěvníkům

Foto: Profimedia.cz

Africký šedý papoušek.

Reklama

Skupina papoušků v Lincolnshire Wildlife Park se musela vrátit do izolace poté, co se během prvního pobytu v ní opeřenci navzájem naučili nadávat. Hrubé výrazy si museli vyslechnout návštěvníci rezervace.

Článek

Lincolnshire Wildlife Park adoptoval pět afrických šedých papoušků 15. srpna a následně je všechny umístil do jedné místnosti. Papoušci společně strávený čas využili kvalitně a zřejmě se navzájem naučili pěkné sprosťárny, informuje web Daily Mirror. Jakmile však své „umění“ použili v terénu, vyvolali mezi zaměstnanci rezervace hysterii.

Výkonný ředitel parku Steve Nichols uvedl, že ptáci byli opět izolováni, aby se verbálních obscénností před návštěvníky nedopouštěli. Připustil ovšem, že nejde o jeho první zkušenost s vulgaritami u papoušků. Za posledních 25 let se s tím setkal již mnohokrát.

„Tu a tam dostanete nějakého, který nadává, a pokaždé je to vtipné,“ uvedl Nichols pro Lincolnshire Live. „Čím více nadávají, tím více se smějete, což je jen přiměje v tom pokračovat.“

Nově nabyté dovednosti papoušci ukázali během prvních dvaceti minut, kdy byli vystaveni. Parkem se následně začala šířit zpráva o papoušcích, kteří nadávali na návštěvníka. Podobných informací pak jen přibývalo. Podle Nicholse ovšem žádný zákazník nedal najevo pobouření a všichni byli v pořádku.

„Báli jsme se, protože se blížil víkend a to znamenalo děti,“ odůvodnil následný postup ředitel Lincolnshire Wildlife Park. Navzdory smíchu, který chování vyvolalo, tak byli ptáci opět přesunuti. V budoucnu by měli být vypuštěni do různých oblastí, aby se již v nekalostech nepodporovali a měli na ně vliv ti papoušci, kteří se chovají vhodněji.

Zábavu, kterou papoušci připravili, ocenili lidé i vzhledem k situaci, kterou s sebou přinesla koronavirová pandemie. Kvůli ní totiž projekt pravděpodobně přišel až o 400 000 liber.

Podle Nicholse se nyní vše soustředí na příští Velikonoce a zaměstnanci doufají, že v té době už vše bude opět v normálních kolejích. „Byl to opravdu drsný rok, ale my jsme věční optimisté a nemáme jinou možnost. Musíme jít dál kupředu.“

Park si veřejnost a média během tohoto roku již jednou získal. Tehdy za tím byl rovněž papoušek. Jedinec jménem Chico s vystoupením s písní od Beyoncé „obletěl“ celý svět.

Reklama

Doporučované