Hlavní obsah

Britský ministr zahraničí mluvil 18 minut s vtipálkem, který se vydával za arménského premiéra

Část hovoru komiků s Borisem Johnsonem.Video: Šimon Felenda, Youtube.com

 

Reklama

Britský ministr zahraničí Boris Johnson se nechal napálit ruskými vtipálky. V telefonickém hovoru jeden z nich předstíral, že je premiér Arménie Nikol Pašinjan.

Článek

Ruští komici Alexej Stoljarov a Vladimir Kuzněcov se proslavili svými vtípky na účet světových politiků. Tentokrát si vzali na paškál britského ministra zahraničí Borise Johnsona. Vtipálci ministrovi nalhali, že mluví s arménským premiérem Nikolem Pašinjanem a Johnson jim na takzvaný prank skočil. S falešným premiérem hovořil celých osmnáct minut.

V průběhu rozhovoru, který komici uveřejnili na serveru YouTube, Johnson mluvil o prezidentu Vladimiru Putinovi a o vztahu Británie s Ruskem. Rovněž pogratuloval „novému premiérovi” k jeho zvolení. V telefonátu také řekl, že Británie je kdykoliv připravena poskytnout Arménii radu či jiný způsob podpory.

Podle ministrových slov bude Londýn nadále pokračovat v tlaku na některé oligarchy z Putinova okolí, což se ukázalo být nejefektivnějším způsobem vypořádání se s ruskou hrozbou. Na dotaz falešného premiéra ohledně otravy špiona Sergeje Skripala a jeho dcery britský ministr odpověděl, že je přesvědčený, že za tím stojí Rusko.

Podle britského listu The Guardian mají komici Alexej Stoljarov a Vladimir Kuzněcov vazby na ruské bezpečnostní složky. Dvojice komiků známá na sociálních sítích pod pseudonymy Vovan a Lexus, si už dokázala vystřelit z řady světových politiků, včetně amerického senátora Johna McCaina nebo ukrajinského prezidenta Petra Porošenka. Jejich obětí se stal také zpěvák Elton John.

Stoljarov a Kuzněcov podle listu The Guardian vždy popírali, že by měli vazby na ruské tajné služby. O opaku ale svědčí mimo jiné načasování jejich akcí a také to, že se jim daří vysoce postaveným politikům dovolat - naznačuje to, že mají přístup k nejmodernějším technologiím, uvádí deník.

Reklama

Související témata:

Doporučované