Hlavní obsah

Britský princ Jiří slaví 7. narozeniny. Popřála mu už i „Gan Gan“

Foto: twitter.com/KensingtonRoyal

Britský princ Jiří na snímku pořízeném jeho matkou, vévodkyní Kate.

Reklama

Jeho narození uchvátilo v roce 2013 téměř celý svět. Syn vévody a vévodkyně z Cambridge už začal chodit do školy a dnes slaví 7. narozeniny. Maminka pořídila několik nových snímků malého prince.

Článek

Malý George pobývá už od začátku koronakrize s rodiči a svými sourozenci Charlotte (5) a Louisem (2) v Anmer Hallu v hrabství Norfolk na královnině panství Sandrigham. Právě tam se ve středu odehraje i narozeninová oslava.

Tak šel čas: Princ Jiří slaví sedm!Video: AP

Kensingtonský palác zveřejnil několik nových fotografií malého Jiříka, který je v linii nástupnictví na trůn na 3. místě za svým dědečkem Charlesem a tatínkem Williamem. Princátku už popřáli, zatím tedy asi jen na sociálních sítích, jeho dědeček Charles i sama prababička královna. Bulvární Daily Mail přišel s informací, že jí malý George důvěrně říká „Gan Gan“.

Foto: twitter.com/KensingtonRoyal

Sedmiletý Jiří už chodí do školy, ale teď musí vzít zavděk domácím vzděláváním.

Prince vyfotila jeho maminka Kate v maskáčovém tričku. Pamětníci si vybavili, že se princ William zhruba ve stejném věku vyfotil při návštěvě kasáren v dětské uniformě s rukou na kulometu. O Jiříkově vztahu ke zbraním nic nevíme, ale malý princ má být údajně posedlý helikoptérami, s nimiž létá i jeho otec.

Reklama

Doporučované