Hlavní obsah

Brněnská radnice oznámila s předstihem potíže v dopravě. I letos na řidiče čekají desítky uzavírek

Město zřídilo skupinu pracovníků pro koordinaci uzavírek. Hladký průjezd Brnem ale nečekejte.Video: Jan Kozel, Eliška Hypšmanová, Seznam Zprávy

 

Reklama

Rozkopané město čeká Brňany i letos v létě. Město chystá přes deset stavebních prací, které budou doprovázet uzavírky. Předejít dopravním komplikacím chtějí zástupci města hlavně dobře informovanou veřejností. Zřizují speciální aplikace a koordinační tým pro uzavírky. Vedoucí odboru dopravy na magistrátu ale stále chybí.

Článek

Ani v letošním létě se v Brně nevyhnete desítkám uzavírek. Zástupci města v čele s ODS, která před volbami ostře kritizovala starou koalici za rozkopané ulice, s předstihem představili dlouhý seznam stavebních prací naplánovaných na letošní léto.

Opravy se v létě dotknout desítky ulic. Začaly už v březnu a bude jich přibývat. K opravě Zábrdovického mostu přibude také rekonstrukce Cejlu, budou se opravovat kanalizace a vodovody.

K tomu přibudou uzavírky několika tramvajových tratí. Spolu s výlukou na hlavním nádraží tak lze očekávat velmi komplikované cestování. „Snažíme se situaci kontrolovat, co se ale řítí na Brno a Brňany, je poměrně razantní,” okomentoval situaci náměstek primátorky Robert Kerndl.

Že situace v brněnských ulicích bude nelehká, potvrdila i primátorka Markéta Vaňková. „Zřídili jsme tým lidí, kteří budou dopravu koordinovat, aby nenastal úplný kolaps. Úplně hladký průjezd ale rozhodně očekávat nelze,” dodala.

Zástupci města uvedli, že se budou snažit kritickou situaci v dopravě alespoň zčásti ulehčit.

Město zřídilo již v minulosti koordinátorský tým dopravních uzavírek a chce dát také občanům co nejvíce informací – například ukazovat veřejnosti nejvhodnější místa k parkování. Součástí kampaně mají být informační tabule, speciální mobilní aplikace a část informací dostanou obyvatelé Brna také do schránek.

„Jednáme také se zástupci jednotlivých rádií, aby vysílala krátké spoty, které budou Brňany o dopravní situaci informovat,” uvedl náměstek primátorky Robert Kerndl.

Reklama

Související témata:

Doporučované