Hlavní obsah

Brněnská rozlučka s ligou: Fanoušek skončil v nemocnici, další na něj v Ostravě hodili záchod

Foto: Luděk Ovesný / MAFRA / Profimedia

Fanoušci Zbrojovky Brno řádili v Ostravě (ilustrační foto).

Reklama

Výčet z řádění brněnských příznivců na fotbale v Ostravě. Jeden z fanoušků musel být převezen do nemocnice už v průběhu prvního poločasu po zásahu mobilním WC. V péči lékařů skončil i třináctiletý chlapec. Byl opilý tak moc, že nezvládl ani dechovou zkoušku.

Článek

Fotbalová Zbrojovka po šesti letech sestupuje z nejvyšší české soutěže, její fanoušci za sebou během řádění při posledním zápase v Ostravě zanechali pěknou spoušť.

Odhad škody v poničeném sektoru se vyšplhal na pětadvacet tisíc korun za zničené sedačky i poškozenou tartanovou dráhu od pyrotechniky, řádění některých z chuligánů už vyšetřuje i policie.

Ta musela v průběhu utkání spolu ze zdravotníky řešit také dva kuriózní případy. Jeden z fanoušků musel být už během prvního poločasu odvezen do nemocnice poté, co jej v sektoru zasáhla a přimáčkla k oplocení mobilní toaleta vržená směrem k hřišti jinými fanoušky (viz obrázek níže).

Policie v případu zahájila úkony trestního řízení pro trestný čin výtržnictví a ublížení na zdraví ve stadiu pokusu.

Zabývá se také trestným činem podávání alkoholu dítěti. Na dětské oddělení vítkovické nemocnice byl totiž ze stadionu převezen také teprve třináctiletý chlapec, který zvracel a nebyl schopný pohybu. Opil se do stavu, že se nebyl schopný podrobit ani dechové zkoušce.

Fotbalisté Baníku v zápase Brno porazili 2:0 a zajistili si prvoligovou příslušnost i pro příští sezonu, Zbrojovka naopak po šesti letech z posledního místa nejvyšší českou soutěž spolu s Jihlavou opouští.

Reklama

Doporučované