Hlavní obsah

Brněnská zoo vybuduje zázemí pro pštrosy

Foto: Getty Images

Ilustrační snímek.

Reklama

Brněnská zoo vybuduje zázemí pro pštrosy v expozici Africká savana, s výstavbou by se mělo začít ještě letos. Do zoo tak přibude další chovaný druh. V tiskové zprávě to uvedl brněnský magistrát.

Článek

Brněnští radní v týdnu s vybudováním nových ubikací pro pštrosy souhlasili. „V novém zděném objektu o zastavěné ploše 65,7 metru čtverečních se počítá se třemi ubikacemi pro pštrosy a nebudou samozřejmě chybět ani dva výběhy. Projektová dokumentace na vybudování nových ubikací je již hotová a máme i platné stavební povolení,“ uvedl náměstek primátorky Petr Hladík (KDU-ČSL).

Předpokládané výše investice je 5,5 milionu korun včetně DPH. „Pštrosy nebylo možné vidět v brněnské zoologické zahradě více jak pět let. V nové ubikaci na samém vrcholu Mniší hory v Africké vesnici najde po dokončení výstavby zázemí jeden samec a tři samice,“ doplnil Hladík.

Zoo Brno chová kolem 2250 zvířat zhruba 400 druhů. Loni do ní zavítalo asi 263 000 lidí, meziročně zhruba o 68 000 méně. Kvůli koronavirové pandemii byla totiž pro veřejnost téměř čtyři měsíce uzavřená. Letos poprvé otevřela na začátku tohoto týdne. K vidění jsou jen vnější expozice, vnitřní zůstávají uzavřené. Jen během pondělí do ní zavítalo téměř 1400 návštěvníků.

Reklama

Doporučované