Hlavní obsah

Brněnské Divadlo Husa na provázku organizuje velikonoční sbírku

Foto: Getty Images

Ilustrační snímek.

Reklama

Brněnské Divadlo Husa na provázku organizuje velikonoční sbírku. Její výtěžek pomůže rodinám v hmotné nouzi a matkám samoživitelkám.

Článek

Jídlo a další potřeby lze nosit do 31. března na pokladnu divadla na Zelném trhu a pro velký zájem nově také ma adresu Mozolky 52 v Brně-Žabovřeskách, informovala ČTK Zdeňka Kocábová z divadla.

„Na obě místa mohou lidé přinášet nejen potraviny, ale také drogerii, školní potřeby, respirátory nebo vitamíny. Pečlivě roztříděné a nabalíčkované dary pak na Zelený čtvrtek 1. dubna do potřebných domácností rozvezou sami provázkovští herci,“ uvedla v tiskové zprávě umělecká šéfka divadla Anna Davidová.

Sociálně slabým rodinám a samoživitelkám pomohou například masové konzervy, čaj, káva, velikonoční sladkosti, sušené ovoce nebo oříšky. Z drogerie lze vybrat například zubní kartáčky, pasty, dámské hygienické potřeby, šampony, tekutá mýdla nebo prášky na praní.

„Provázkovská Velikonoční sbírka vzniká ve spolupráci s Diecézní charitou Brno, Armádou spásy a organizací Na počátku,“ doplnila intendantka divadla Eva Yildizová.

Velikonoční sbírka navazuje na pokračující sbírku notebooků pro distanční vzdělávání a také na úspěšnou mikulášskou sbírku, kdy divadlo během jediného dne při happeningu na Zelném trhu vybralo 450 kilogramů potravin.

Reklama

Doporučované