Hlavní obsah

Brněnské divadlo nastudovalo muzikál Pretty Woman s hudbou Bryana Adamse

Foto: Getty Images

„Ilustrační foto.“

Reklama

Jako moderní verzi pohádky o Popelce vidí brněnští divadelníci film Pretty Woman. Nastudovali jeho muzikálovou verzi s hudbou kanadského rockera Bryana Adamse a jeho spolupracovníka Jima Vallance.

Článek

Česká premiéra muzikálu Pretty Women se uskuteční 11. září na Hudební scéně Městského divadla Brno, tedy bezmála rok po původně plánovaném termínu. Odklad zavinila pandemie koronaviru.

Filmová romance prostitutky v podání Julie Robertsové a byznysmana ztvárněného Richardem Gerem se na plátna kin dostala v roce 1990 a zaznamenala fenomenální divácký úspěch. „Původně to mělo být sociální drama, sonda do života prostitutek,“ řekl dnes novinářům dramaturg Miroslav Ondra. Filmové studio ale scénář posunulo směrem k romantické komedii a z Pretty Woman se pak stal jeden z ikonických snímků 90. let.

Muzikál měl premiéru v roce 2018 v Chicagu, brzy poté se dostal na Broadway a také do Evropy. Režisér brněnské inscenace a ředitel Městského divadla Brno Stanislav Moša viděl představení v Chicagu, muzikál jej nadchnul. Od té doby divadlo jednalo s majiteli práv, aby muzikál mohlo uvést i v Brně.

„Je to náročná, komplikovaná inscenace. I když má původ ve filmovém scénáři, pracuje s divadelními zákonitostmi a divadelní poetikou,“ řekl Moša. Brněnští divadelníci do muzikálového scénáře přidali některé scény a motivy z filmu, bez kterých si Pretty Woman neuměli představit. Jde například o scénu, kdy se prostitutka Vivian učí jíst šneky.

V hlavní ženské roli alternují Hana Holišová, Svetlana Janotová a Tereza Navrátilová. V roli Edwarda se budou střídat Petr Gazdík a Petr Štěpán.

Reklama

Doporučované