Hlavní obsah

Brněnské Divadlo Polárka zahájí novou sezonu festivalem

Foto: Seznam Zprávy

Ilustrační snímek.

Reklama

Brněnské Divadlo Polárka zahájí novou sezonu festivalem pro rodiny s dětmi nazvaným Polárkový dort. Uskuteční se 18. až 20. září v sídle divadla v Tučkově ulici a také v nedalekém Björnsonově sadu.

Článek

Hned v první den je na programu premiéra Pohádky o strašidlech, kohoutech a duze, což je divadelní a hudební zpracování poezie Ivana Martina Jirouse pro děti. Inscenace v režii Jana Cimra byla původně plánovaná na minulou sezonu, kterou poznamenala pandemie koronaviru. V hlavních rolích se představí Táňa Hlostová a nová posila souboru Štěpánka Romová.

Program festivalu je podle pořadatelů o něco bohatší než v předchozích letech. Divadlo Polárka odehraje všechny novinky z loňské zkrácené sezony, přijedou také hostující soubory. Divadlo rozmanitostí z Mostu přiveze Jánošíka - legendu o hrdinství režiséra Jiřího Jelínka, Divadlo B představí divadelní verzi animovaného filmu Malý pán, pražský soubor Loutky bez hranic nabídne mexickou pohádku Příběh malé Lupitiny Gonzáles i s dílnou magnetických loutek.

Celou sobotu a neděli se mohou děti v parku i v divadle zúčastnit tvůrčích dílen. Každý festivalový den zakončí koncert kapely pro všechny věkové skupiny. V pátek to bude Bombarďák, v sobotu Urband a v neděli divadelní kapela Polaris, která při této příležitosti pokřtí CD.

Reklama

Související témata:

Doporučované