Hlavní obsah

Brněnský biojarmark se letos přesunul na web

Foto: Getty Images

Ilustrační snímek.

Reklama

Tradiční brněnský biojarmark se letos kvůli koronavirovým opatřením přesunul na web. Koná se celý měsíc a kupující za prodejci nemusí jezdit do Brna.

Článek

Měl to být už 29. ročník tradiční akce, pandemie koronaviru však plány pořadatelů zhatila. Stánkový prodej byl v centru města na Zelném trhu naplánovaný na 3. října, pořadatelé však museli akci přesunout alespoň do online prostoru.

„Chtěli jsme i letos podpořit ekologické zemědělství a ekologické zemědělce, kteří se biojarmarku pravidelně prodávají. Proto jsme vytvořili alespoň internetovou nabídku, kde si každý zájemce klikne na vybraného sedláka či zpracovatele a nakoupí si přes jeho e-obchod,“ uvedl za pořadatele uvedl Petr Ledvina.

Nabídku tvoří například biozelenina, biovíno, biosýry, biomaso a další bioprodukty, a to po celý říjen. Ledvina uvedl, že mnozí sedláci umí dovézt čerstvé bioprodukty nejen do Brna, často se dá domluvit i jiný způsob podpory a odběru. Výhodou online prostoru je podle něj také to, že zákazníci nemusí dojít osobně do centra Brna.

Akci pořádá Český svaz ochránců přírody v Brně ve spolupráci s Ekologickým institutem Veronica. „Všichni doufáme, že si společně biomoštem a biovínem za doprovodu cimbálové muziky Veronica připijeme napřesrok, v roce 2021, na jubilejním třicátém biojarmarku,“ uvedl Ledvina.

Reklama

Související témata:

Doporučované