Hlavní obsah

Brněnští výtvarní umělci v září otevřou návštěvníkům své ateliéry

Foto: Seznam Zprávy

Ilustrační snímek.

Reklama

Ateliéry brněnských výtvarných umělců se v září i přes pandemii koronaviru otevřou návštěvníkům. Akce Open Studios Brno je podle pořadatelů v podstatě festivalem současného umění.

Článek

Cílem je zmapovat a představit brněnskou výtvarnou scénu v jedné z jejích specifických podob. Letos se uskuteční v odloženém termínu 11. a 12. září.

Zájemci si prohlédnou ateliéry fungující jako „kreativní klastry“, kde se koncentruje určitá komunita umělců. Zažijí tvůrčí atmosféru, poslechnou si autentický autorský výklad.

Akce je letos na rozdíl od předchozích ročníků orientovaná výlučně na ateliéry výtvarných umělců. „Věříme, že se tímto krokem naše akce zpřehlední a že nabídne návštěvníkům ještě kvalitnější a ucelenější pohled na současnou brněnskou výtvarnou scénu,“ upřesňuje organizátor projektu Václav Kočí.

K nově zpřístupněným místům patří dva ateliéry v Husovicích, konkrétně Dukelská a Zetor. V Husovicích tvoří například Vendula Chalánková či David Možný.

Další novinkou je odborný program Artist Talks. Autoři jako Petr Kvíčala, Natalie Perkof, Ondřej Homola a Samuel Paučo budou v předem daných časech v ateliérech prezentovat svou tvorbu ve zhruba hodinové přednášce.

V plánu je také komentovaná prohlídka, kterou po ateliérech v budově bývalé fakulty výtvarných umění v Rybářské ulici povede kurátorka Silvie Šeborová. Organizátoři znovu počítají i s doprovodným hudebním programem. Podrobné informace najdou zájemci na webu www.openstudios.cz.

Reklama

Související témata:

Doporučované