Hlavní obsah

Brno chce vybudovat kanalizaci v části jih odhadem za 300 milionů

Foto: Getty Images

Ilustrační snímek.

Reklama

Brno chce vybudovat novou kanalizaci v městské části Brno-jih. Se zpracováním investičního záměru souhlasili brněnští radní. Odhadované náklady by mohly být 300 milionů korun.

Článek

Nová splašková a dešťová kanalizace vznikne v lokalitě Moravské lány od Moravanské po Přízřenice. V těchto místech není zajištěný funkční kanalizační systém pro odvádění dešťových a splaškových vod. „Nově vybudovaná splašková kanalizace bude podle plánů napojena na stávající kanalizaci v ulici Modřické v Přízřenicích. Dešťová kanalizace bude ústit do Přízřenického náhonu,“ uvedl radní pro investice David Grund (ODS).

Vybudování chybějící kanalizace se týká dvou oblastí, pro které se připravují projekty na výstavbu obytných domů. „První z nich se nachází na západ od ulice Vídeňské v oblasti vymezené ulicemi Moravanské lány, Novomoravanská a Moravanská. Druhá je na východ od Vídeňské v okolí ulice Moravanská až po Přízřenice. Očekáváme, že náklady by se mohly vyšplhat přibližně na 300 milionů korun. V plánu je i odkanalizování ulice Modřické, což bude navazující investiční záměr,“ řekl Grund.

Trasa obou kanalizací by podle předpokladů vedla souběžně od ulice Moravanské lány pod komunikací ve Vídeňské ulici, pod železniční tratí až po Modřickou ulici s napojením splaškové kanalizace do rekonstruované splaškové kanalizace v Modřické ulici a napojením dešťové kanalizace do Přízřenického náhonu.

Reklama

Související témata:

Doporučované