Hlavní obsah

Brno chystá rekonstrukci ZŠ Hamry za 46 milionů korun

Foto: Josef Mačí, Seznam Zprávy

Ilustrační snímek.

Reklama

Brno chystá v Základní škole Hamry rekonstrukci, zahrnuje například nástavbu učebny a kabinetů, nové vytápění nebo přístavbu výtahu.

Článek

Předpokládané náklady činí 46,4 milionu korun, uvedla v tiskové zprávě primátorka Brna Markéta Vaňková (ODS). Podle radního Jaroslava Suchého (KDU-ČSL) se sníží energetická náročnost budovy a zlepší se vnitřní klima.

Radní schválili zahájení zadávacího řízení na zhotovitele prací ve dvou budovách školy, a to v ulici Hamry a Obřanská. Stavební práce by měly začít v červnu a hotovo by mělo být v srpnu příštího roku. „Předpokládané náklady jsou 46,4 milionu korun bez DPH. Počítáme se spolufinancováním ze strukturálních fondů EU, Operačního programu Životní prostředí,“ uvedla Vaňková.

Na stavební úpravy město čeká dotaci přes sedm milionů, na vzduchotechniku přes tři miliony. Bourat by se mělo hlavně přes prázdniny a stavět za školního provozu. „Manipulace s těžkými břemeny a jiné práce, které by svým hlukem a prašností narušovaly výuku, budou prováděny mimo hlavní provoz školy, tedy v době od 14:00 do 8:00 následujícího dne,“ řekl primátorčin náměstek Petr Hladík (KDU-ČSL).

Dodal, že rekonstrukce kotelny a otopné soustavy nesmí narušit vytápění během topné sezony.

„Rekonstrukce je nezbytná pro zajištění řádného fungování budovy a rozšíření prostoru pro výuku žáků základní školy. V neposlední řadě dojde ke snížení energetické náročnosti a zlepšení vnitřního klimatu budovy základní školy,“ doplnil Suchý.

Brno zřizuje na 140 školek, do kterých chodí asi 11.500 dětí, a kolem 70 základních škol, které navštěvuje přes 32.000 žáků.

Reklama

Doporučované