Hlavní obsah

Brno dá příští rok 200 milionů na investice do škol, třeba na stavbu tělocvičny

Foto: Shutterstock.com

Ilustrační foto.

Reklama

Mezi velké akce patří rekonstrukce bazénu ZŠ Herčíkova nebo statické zajištění a rekonstrukce varny a vnitřních rozvodů v MŠ Loosova. Peníze školám musí schválit zastupitelé. Brno dává na investice do škol kolem 200 milionů ročně.

Článek

Brno plánuje v příštím roce investice ve školských zařízeních za více než 200 milionů korun. V plánu je sedm oprav a 34 investičních akcí. „Cílem je provést především havarijní opravy, ale neopomínáme ani investiční akce, díky nimž se zlepší podmínky dětí a žáků v mateřských a základních školách. Na nutné opravy uvolní město celkem 12,8 milionu korun a na investice 188,1 milionu korun,“ řekl radní pro školství Jaroslav Suchý (KDU-ČSL).

Na rekonstrukci bazénu ZŠ Herčíkova přispěje Brno 20 miliony, 19 milionů dá na statické zajištění a rekonstrukci varny a vnitřních rozvodů MŠ Loosova.

„Za rekonstrukci a modernizaci školní kuchyně a hlavních rozvodů vody na ZŠ a MŠ Pastviny uhradíme 15 milionů korun, za havarijní opravu střechy ZŠ Filipínského město zaplatí 12 milionů korun a dalších pět milionů korun na opravu fasády, za odstranění havarijního stavu krovu a stropu MŠ Šimáčkova uhradí město částku 10 milionů korun,“ vyjmenoval Suchý.

Podle něj také začne výstavba nové tělocvičny a šaten na ZŠ a MŠ Brno-Chrlice, do níž město investuje osm milionů korun v příštím roce a další peníze přichystá pro rok 2023.

Reklama

Doporučované