Hlavní obsah

Brno dá příští rok na opravy škol 211 milionů korun

Foto: Getty Images

Ilustrační snímek.

Reklama

Brno vyčlenilo na příští rok 211 milionů korun na opravy škol. V tiskové zprávě to dnes uvedl mluvčí magistrátu Filip Poňuchálek. Mezi připravované investice patří například přístavba školy, stavba školky nebo oprava jídelny.

Článek

Přes 200 milionů dalo město do oprav škol i letos.

Město oslovilo při přípravě rozpočtu na příští rok jednotlivé městské části, aby předložily požadavky na opravy škol nacházejících se na jejich území. Na základě žádostí vznikl seznam projektů. „Pro příští rok chceme podpořit 24 městských části sumou 211 milionů. Proto jsme doporučili zastupitelům, aby sumu na nadcházejícím zasedání schválili,“ uvedl primátorčin náměstek Petr Hladík (KDU-ČSL).

Podle něj budou peníze městským částem odeslané vždy až po předložení smluvní dokumentace k jednotlivým stavebním akcím. Městské části chtějí rekonstruovat jídelny, umývárny, hřiště a další věci. „Cílem je podpořit především akce, které napraví nevyhovující stav zařízení. Důležité jsou také projekty na zlepšení podmínek pro výuku dětí a žáků. Nejvyšší částka, 25 milionů korun, je určena na přístavbu ZŠ Antonínská. Téměř 18 milionů korun putuje na výstavbu mateřské školy na Kamechách a 17 milionů korun pošle město na opravu školní jídelny v mateřské škole na Arménské,“ vyjmenoval radní pro oblast školství Jaroslav Suchý (KDU-ČSL). Mezi další projekty patří přestavba bývalé kotelny na novou třídu v MŠ Měřičkova, rekonstrukce jídelny v MŠ Tišnovská, zateplení budovy ZŠ Jana Babáka nebo statické zajištění MŠ Loosova.

Brno zřizuje okolo 70 základních škol, navštěvuje je přes 30.000 dětí. Kromě toho město spravuje kolem 140 mateřských škol, do kterých chodí asi 12.000 dětí.

Reklama

Související témata:

Doporučované