Hlavní obsah

Brno hledá ředitele muzea, Ciprian je v čele 17 let

Foto: Getty Images

Ilustrační snímek.

Reklama

Brněnští radní vyhlásili výběrové řízení na ředitele Muzea města Brna, které se stará například o hrad Špilberk. V tiskové zprávě to uvedl mluvčí města Filip Poňuchálek.

Článek

Už 17 let vede muzeum Pavel Ciprian, kterému nyní skončilo další pětileté období. Přihlášky město přijímá až do konce února.

Muzeum je vědecká, odborná a kulturně vzdělávací organizace, která pečuje o kulturní dědictví města, jako je Špilberk nebo vila Tugendhat. „Stávajícímu panu řediteli skončilo jeho pětileté období, a z tohoto důvodu, stejně jako u dalších příspěvkových organizací města, vypisujeme výběrové řízení na jeho pozici,“ uvedl primátorčin náměstek Tomáš Koláčný (Piráti).

Výběrová komise, kterou dnes jmenovali radní, má 12 členů. Šest členů jsou odborní zástupci, mezi nimi i dva zástupci rodin Tugendhat a Löw-Beer. „S ohledem na ohlasy kulturní veřejnosti a hlavně na složitost řízení tak velké a tematicky široce rozkročené instituce, jako je Muzeum města Brna, budou přihlášky přijímány až do 28. února 2021,“ uvedl radní pro kulturu Marek Fišer (Piráti). Uchazeči musejí k přihlášce připojit koncepci strategie rozvoje instituce, a to na dalších pět let. Inzerát dá město na různé internetové kulturní portály.

Reklama

Související témata:

Doporučované