Hlavní obsah

Brno revitalizuje vnitroblok na Botanické a křižovatku na Poříčí

Foto: Getty Images

Brno

Reklama

Brno začne připravovat revitalizaci vnitrobloku ulic Bayerova a Botanická a veřejného prostranství před Pedagogickou fakultou Masarykovy univerzity v ulici Poříčí.

Článek

Souhlas se zpracováním investičního záměru odhlasovali brněnští radní. „Jako s prvním jsme souhlasili se zpracováním záměru na úpravu trojúhelníkového veřejného prostranství na Poříčí. Cílem je proměnit tento prostor tak, aby sloužil pro krátkodobý odpočinek kolemjdoucích, například z blízkých fakult vysokých škol nebo cyklistů, kteří jezdí na blízké stezce podél Svratky,“ uvedl náměstek primátorky Petr Hladík.

Prostranství sousedí s rušnou křižovatkou ulic Poříčí a Vídeňská. Část tohoto prostoru bude nově zastíněna, osazena novým mobiliářem a terén bude upravený tak, aby se zlepšilo hospodaření s vodou. Tam, kde to podmínky dovolí, má být vysázena zeleň. Kvůli velkému množství sítí, které vedou pod povrchem, musí být i nadále část prostranství zpevněna.

Radní se také zabývali budoucí revitalizací vnitrobloku mezi ulicemi Bayerova, Botanická, Dřevařská a Kotlářská. „Stejně jako u prostoru na Poříčí chceme vnitroblok kultivovat a více přiblížit lidem. Vzniknou zde nové cesty, které budou v nočních hodinách osvětleny. Důležitou roli bude hrát výsadba nových dřevin a doplnění zeleně o trvalkové záhony a kvetoucí keře. Stávající mobiliář bude nahrazen novým a upraveno bude i dětské hřiště. V prostoru pro seniory budou instalovány stroje na cvičení,“ uvedl radní pro územní plánování a rozvoj Filip Chvátal.

Jak nákladné obě revitalizace budou, upřesní až plánované zpracování investičních záměrů. Každý z projektů bude stát pravděpodobně několik milionů korun.

Reklama

Související témata:

Doporučované