Hlavní obsah

Brno-střed už podruhé posunulo termín splatnosti nájemného

Foto: Shutterstock.com

Ilustrační foto.

Reklama

Vedení městské části Brno-střed schválilo odklad termínu splatnosti nájemného u nebytových prostor. Týká se to například restaurací, obchodů a služeb v domech, které má ve správě.

Článek

Reaguje tím na vládní omezení maloobchodů a služeb související s koronavirovou pandemií. Rozpočet tím dočasně přijde zhruba o 13 milionů korun. „Jelikož je to ale pouze odklad, problémy v městské části výpadek nezpůsobí,“ řekla mluvčí Brna-středu Kateřina Dobešová.

Odklad se týká nájemného, které je splatné od října do prosince letošního roku. Jeho zaplacení je možné odsunout až do 30. dubna 2021. Opatření by mělo pomoci překlenout případné akutní finanční problémy nájemců. „Už na jaře jsme se snažili nájemcům pomoci, odložili jsme jim platbu nájemného splatného od března do srpna až na 31. prosince a odpouštíme jim velkou část nájemného. Nyní opatření s odkladem opakujeme, protože situace je opět vážná,“ řekl starosta městské části Vojtěch Mencl.

O odložení nájmu není třeba žádat, splatnost se posune plošně a automaticky. Změna splatnosti se nevztahuje na garážová a parkovací stání a zálohy na služby, ty musí být uhrazeny v řádném termínu.

Reklama

Související témata:

Doporučované