Hlavní obsah

Brno za 29 milionů zrekonstruuje kanalizaci a vodovod v Tichého ulici

Foto: Seznam Zprávy

Ilustrační foto.

Reklama

V Brně letos začne rekonstrukce kanalizace a vodovodu v Tichého ulici téměř za 29 milionů korun. Sítě lidem slouží už od první republiky. Práce by měly být hotové v polovině příštího roku.

Článek

Radní vybrali jako zhotovitele firmu IMOS Brno. Zrekonstruuje zhruba 400 metrů kanalizace a vymění obdobnou délku vodovodu. Další stovky metrů sítí tvoří přípojky k jednotlivým domům, kterých se rekonstrukce týká. Po dokončení prací, které by měly začít letos v říjnu a trvat 34 týdnů, je v plánu obnova komunikace a chodníků.

Cena je 28,8 milionu korun. „Ulice Tichého patří k dalším oblastem, kde jsou ještě staré, prvorepublikové sítě. Kanalizace pochází z roku 1933, vodovod je dokonce ještě o devět let starší, a jsou tím pádem na hranici životnosti. Ani kvalitní a poctivé výrobky nemohou vydržet věčně, navíc se u těchto starších sítí dnes mnohdy potýkáme s nedostatečnou kapacitou,“ uvedla primátorka Brna Markéta Vaňková (ODS).

Na obnově vodohospodářské infrastruktury podle ní pracují Brněnské vodárny a kanalizace soustavně. „Momentálně například v lokalitě Křížkovského nebo Solniční,“ poznamenala primátorka.

Reklama

Související témata:

Doporučované