Hlavní obsah

Brno za 76 milionů zrekonstruuje kanalizaci a vodovod na Tuřance

Foto: Getty Images

Ilustrační snímek.

Reklama

Brno zrekonstruuje kanalizaci a vodovod v ulici Tuřanka za 76 milionů korun. Cílem je zlepšení stavu, který je neuspokojivý, uvedla dnes v tiskové zprávě primátorka Brna Markéta Vaňková (ODS).

Článek

Součástí je rekonstrukce komunikace a chodníků. Práce by mohly začít příští rok v létě. Práce omezí v ulici trolejbusovou dopravu.

Radní dnes schválili výzvu k podání nabídky pro zahájení druhého kola veřejné zakázky na stavební práce. V prvním kole prokázalo splnění kvalifikace 15 účastníků zadávacího řízení, v druhém kole budou vyzvaní k podání nabídek, z nichž komise vybere zhotovitele. „Pokud vše půjde bez zdržení, mohly by práce na Tuřance začít už 1. července příštího roku. Rekonstrukce by podle odhadů na základě projektové dokumentace měla přijít přibližně na 76 milionů korun bez DPH,“ řekl radní pro investice David Grund (ODS).

Rekonstrukce se dotkne více než 300 metrů kanalizace, vymění se 33 kanalizačních přípojek v délce skoro 270 metrů a výměnou projde kolem 150 metrů dešťových svodů. Pracovat se bude i na téměř 600 metrech vodovodu a 47 vodovodních přípojkách. Po dokončení prací na sítích je v plánu rekonstrukce silnice a chodníků včetně odvodnění.

„Cílem prací v ulici Tuřanka je zlepšení stavu kanalizace a vodovodu. Ten je v současné době velmi neuspokojivý. Rekonstrukce zlepší odtokové poměry v kanalizaci a zároveň zkvalitní zásobování pitnou vodou,“ uvedla Vaňková. Práce budou podle ní koordinované s činností plynařů, aby se předešlo nutnosti rozkopat ulici dvakrát krátce za sebou. „Stavba je připravovaná v součinnosti s Dopravním podnikem města Brna, protože bude nezbytné omezit trolejbusovou dopravu v ulici,“ poznamenala Vaňková.

Reklama

Související témata:

Doporučované