Hlavní obsah

Bronzového krasobruslaře z olympiády ubodali lupiči kvůli zpětnému zrcátku

Denis Ten, talentovaný 25letý krasobruslař, je po smrti.Video: Marek Martinovský, AP

 

Reklama

Život pětadvacetiletého olympionika vyhasl poté, co se dostal do prudké hádky s dvojicí lupičů, kteří chtěli ukrást zpětná zrcátka z jeho automobilu.

Článek

Kazašský krasobruslař Denis Ten zemřel poté, co se stal obětí útoku před svým domem ve městě Almaty. Bronzový olympijský medailista ze Soči se dostal do potyčky s dvojicí pachatelů, která se pokoušela ukrást zpětné zrcátko z jeho automobilu. Muži na něj zaútočili noži, z nichž jeden zasáhl i sportovcovu stehenní tepnu. 

Krasobruslař byl kvůli bodným ranám a ztrátě velkého množství krve převezen v kritickém stavu do nemocnice. Zdravotníkům se však ani po několika hodinách úsilí nepodařilo Tena zachránit.

Americký krasobruslař Adam Rippon popsal Denise Tena jako „velký zdroj inspirace“. „Děkuji ti, Denisi, ukázal jsi nám, jak být šampionem. Byl jsi s námi příliš krátce. Navždy tě budeme milovat,“ napsal Rippon na svém Twitteru.

K vraždě talentovaného kazašského krasobruslaře se vyjádřil také předseda Mezinárodního olympijského výboru Thomas Bach. „Denis Ten byl skvělý sportovec a skvěle reprezentoval svůj sport. Byl to srdečný a okouzlující muž. Jeho ztráta v tak mladém věku je obrovskou tragédií.“

Kazašský krasobruslař korejského původu se umístil na třetím místě na olympijských hrách v Soči. Medailové příčky obsadil také dvakrát na mistrovství světa. Na letošních olympijských hrách však kvůli sérii předchozích zranění skončil až sedmadvacátý.

Podle agentury Reuters Ten veřejně nikdy nesdělil úmysl se sportovní kariérou skončit. V poslední době však hovořil o tom, že se chce zaměřit na studia ekonomie a plánoval také napsat filmový scénář.

Reklama

Doporučované