Hlavní obsah

Brutalita gangsterů na luxusní třídě. Soud řeší další loupež s krádeží hodinek

Soud už řeší další případ přepadení luxusní prodejny s hodinkami. Video: Hanuš Hanslík, Seznam Zprávy

 

Reklama

Za případem podle policie opět stojí mezinárodní gang řízený z Ruska.

Článek

Městský soud v Praze má už podruhé na stole případ gangu lupičů, kteří v minulých letech přepadli minimálně dva luxusní obchody s hodinkami v centru českého hlavního města.

Už loni Městský a posléze i vrchní soud takový případ řešily - šlo o loupež, při které zmizely hodinky za celkem 13 milionů korun. Lupiči při ní postupovali s mimořádnou brutalitou a nakonec skončili ve vězení s vysokými několikaletými tresty.

V případu, který soud začal řešit v pondělí, jde o loupež v pražské Pařížské ulici, která je známa jako místo, kde obchody nabízejí velmi drahé luxusní zboží.

Lupiči zde podle obžaloby ukradli šest kusů hodinek, avšak jejich celková hodnota dosáhla čtyř milionů korun.

Tři z nyní obžalovaných byli souzeni i za předchozí třináctimilionovou loupež.

Podle vyšetřovatelů má loupeže na svědomí mezinárodní gang Wyborg - podle města v ruské petrohradské oblasti, odkud je pravděpodobně řízen.

Obě pražské loupeže se také odehrály podle velmi podobného scénáře. Lupiči přišli jako normální zákazníci, a když jim prodavač začal předvádět zboží, napadli ho, svázali a poté rozbili vitríny.

Útok gangu v první z prodejen zachytily bezpečnostní kamery, takže v úvodním videu se na počínání gangsterů můžete podívat.

Policie ví, že zatčení muži jsou jen malé ryby, hlavního organizátora loupeží se dopadnout nepodařilo, je velmi pravděpodobné, že se skrývá v Rusku.

O gang Wyborg se však zajímá více evropských zemí. Proces se stejným gangem jako v Praze například běží i v Maďarsku.

Reklama

Doporučované