Hlavní obsah

Bučovice opět pomohou rodinám v tísni. Pořádají vánoční sbírku pro děti

Foto: Getty Images

Ilustrační foto.

Reklama

Radnice Bučovic na Vyškovsku po roce opět vypomůže rodinám v tíživé životní situaci. Vypsala vánoční sbírku, do níž lidé mohou koupit vánoční dárky dětem z těchto rodin. ČTK to dnes řekla mluvčí radnice Martina Hašková.

Článek

Sbírku radnice poprvé vypsala loni. Odbor sociálně-právní ochrany dětí městského úřadu pracuje s desítkami rodin z Bučovic a okolí, které jsou v tíživé životní situaci. Do zakoupení dárků pro děti z těchto rodin se může zapojit každý. Na odkazu https://bit.ly/3c4Rnzv radnice zveřejnila anonymizovaný seznam těchto dětí. „Stačí se zarezervovat ke konkrétnímu dítěti a pak už jen pořídit dárek, zabalit ho, napsat na něj pohlaví a věk toho, komu je určený, a odnést jej v daném termínu do Informačního a kulturního střediska Bučovice. V případě nepřítomnosti pracovníků je možné balíčky zanechat na podatelně městského úřadu,“ uvedla Hašková.

Sbírka dárků pro děti z těchto rodin potrvá od 29. listopadu do 13. prosince. Dárky si následně převezmou sociální pracovnice a do Vánoc je předají tak, aby je děti skutečně dostaly na Štědrý den.

„V případě, že někdo nemá přístup k internetu, může kontaktovat naše pracovnice odboru sociálních věcí na číslech 730 855 859 nebo 731 514 543, rezervaci s ním vytvoří po telefonu,“ uvedla Hašková. Uvedená telefonní čísla je možné využít i v případě, že už nebude možné provést rezervaci. Pracovnice odboru sociálních věcí se v takových případech se zájemci podle mluvčí domluví individuálně.

Bučovice mají asi 6500 obyvatel. Radnice sbírku pro děti z rodin v tíživé životní situaci poprvé vypsala loni. Hašková uvedla, že sbírka byla úspěšná, dárky z ní dostaly děti ze všech věkových kategorií.

Reklama

Související témata:
Bučovice

Doporučované