Hlavní obsah

Bude Oprah bojovat o křeslo v Bílém domě? Americká televizní hvězda naznačila kandidaturu na prezidentku USA

Omlouváme se, toto video již není k dispoziciVideo: Seznam Zprávy

 

Reklama

Známá moderátorka americké Oprah Winfrey Show nastínila možnost stát se hlavou USA ve své děkovné řeči na Zlatých glóbech. Americká média jsou po nedělním předávání filmových cen plná otázek, zda Oprah své vyjádření mínila vážně.

Článek

Spojené státy mají novou potenciální kandidátku na prezidentku. Podle amerických médií je možné, že se známá moderátorka Oprah Winfreyová chystá v roce 2020 bojovat o Bílý dům. Oprah pronesla při předávání cen Zlatý glóbus děkovnou řeč a svůj záměr naznačila. Mluvila mimo jiné o „novém dni, který je na obzoru”.

Herečka Meryl Streepová pro Washington Post po silném projevu uvedla, že Oprah „nemá jinou možnost než kandidovat“. A podle pondělní zprávy CNN o tom Oprah „aktivně přemýšlí“.

Dlouhodobý partner známé americké televizní hvězdy Stedman Graham později uvedl, že pokud by lidé chtěli, Oprah by rozhodně kandidovala. Na sociálních sítích teď lidé orodují za to, aby se tak opravdu stalo. Uvedl to server The Guardian.

To připomíná případ Michelle Obamové. Sociální sítě nedávno zaplavila vlna komentářů lidí, kteří chtějí za prezidentku právě ženu bývalého prezidenta USA Baracka Obamy. O Michelle se spekulovalo jako o možné nástupkyni současného prezidenta Donalda Trumpa.

Pokud by byla Oprah zvolena, stala by se první prezidentkou USA afroamerického původu.

Oprah byla na Zlatých glóbech oceněna soškou Cecila DeMilla za celoživotní dílo. Ve svém projevu zmiňovala zejména aktuální téma Hollywoodu - násilí na ženách. Pronesla, že časy, kdy se ženám nevěřilo, když promluvily o zážitcích ohledně sexuálního obtěžování, jsou pryč.

Každoroční průzkum agentury Gallup minulý rok v prosinci odhalil, že Oprah a Michelle Obamová se umístily jako osobnosti, které Američané nejvíce obdivují, na předních příčkách. Bývalá první dáma na druhém místě a Oprah na třetím. Po dvaadvacáté vyhrála Hillary Clintonová.

Reklama

Doporučované