Hlavní obsah

Bude to hit? Zhudebnili Babišův výrok o vědci s matematickým modelem

Stejně jako vir se šíří sociálními sítěmi zhudebněný výrok premiéra Babiše: „V březnu někdo přišel s tím matematickým modelem a v srpnu nikdo, sice byl to ten stejný člověk, ale už přišel v nějakém čase.“Video: Filip Tailor, Zuzana Mimrová, Daniel Med, Martin Binhack, Filip Beneš, ČTK

 

Reklama

Čísla jsou špatná, prognózy ještě horší, ale přinejmenším na sociálních sítích ještě humor neschází. Aktuálně se hitem stalo dvojí hudební ztvárnění odpovědi premiéra Andreje Babiše na otázku, zda vláda nepochybila.

Článek

Připomeňme si, o co šlo. Výrok pronesl premiér v pondělí v noci na tiskové konferenci, kde vláda oznamovala další restrikce, které mají zpomalit šíření koronavirové nákazy. Následně se ptali novináři a Babiš dostal také otázku, zda nepodcenil situaci. Kde se stala chyba?

„My jsme zkrátka rozhodovali a v březnu někdo přišel s tím matematickým modelem a v srpnu nikdo, sice byl to ten stejný člověk, ale už přišel v nějakém čase. A ti, kteří měli přijít, nepřišli. To je v této fázi zbytečná debata,“ reagoval.

Poněkud nepřehledný výrok na sítích obratem sdíleli nejen jazykoví puristé; probudil také uměleckou tvořivost. Zrodily se minimálně dvě hudební verze Babišova obratu.

Nabízíme je v úvodním videu spolu s původní reakcí premiéra.

Reklama

Související témata:

Doporučované