Hlavní obsah

Buddhističtí mniši ukazují, co vše se dá dělat v kimonu

Co všechno se dá dělat v kimonu?Video: Twitter.com

 

Reklama

Neobvyklý způsob, jak přesvědčit policisty o nesprávném úsudku, zvolili buddhističtí mniši při obraně jednoho ze svých členů.

Článek

Buddhističtí mniši na Twitter přidávají videa, jak bojují, boxují nebo mávají světelnými meči ze Star Wars, aby podpořili jednoho ze svých členů, píše The Washington Post. Mnich dostal při cestě do chrámu pokutu za řízení v kimonu.

Podle japonského policisty tradiční mnišský oděv mohl být překážkou v řízení a mnich dostal pokutu 6 tisíc jenů, v přepočtu více než 1000 korun. Mnich odmítl pokutu zaplatit, místo toho po poradě se svými kolegy na Twitteru vytvořil #僧衣でできるもん, pod kterým mohou mniši celému světu ukázat, co všechno se v kimonu dá dělat, píše CNN.

Jeden z mnichů zveřejnil video, ve kterém žongluje s hůlkami, další boxuje nebo hraje na bicí. Mniši tak pod jednotným hashtagem ukazují světu, co všechno dokážou dělat v kimonu, aby ukázali, že nošení kimona nepředstavuje žádnou překážku.

Pokutovanému mnichovi však podle japonského deníku Yomiuri Shimbun hrozí pokuta za porušení silničních pravidel a dokonce může jít i před soud. Čtyřicetiletý mnich prý v kimonu řídí už dvacet let, pokutu však dostal poprvé.

Reklama

Související témata:
Kimono

Doporučované