Hlavní obsah

Budou další Kvitové? Brenda (11) a její sestra Linda (13) už dnes prohánějí dospělé

„Chci být světovou jedničkou a vyhrát grandslam.“Video: Václav Dolejší, Seznam Zprávy

 

Reklama

Česku rostou další tenisové hvězdy. Po Kvitové, Šafářové, Strýcové nebo sestrách Plíškových nastupuje další sourozenecká dvojice.

Článek

Český ženský tenis se nemusí obávat, že šampionka Petra Kvitová nemá nástupkyně. Na kurtech pražské Sparty budí pozornost sourozenecká dvojice – jedenáctiletá Brenda a třináctiletá Linda.

Sestry Fruhvirtovy už dnes prohání a poráží dospělé soupeřky. Rychlostně je dokonce přehrávají ve výměnách, ale je jasné, že vzhledem ke svému věku to zatím nevydrží celý zápas.

Rodiče obětovali svým dcerám vše – a holky na sebe poutají pozornost nevídanou schopností herně se vyrovnat dospělým hráčkám. Například jedenáctiletá Brenda – oficiálně mladší žákyně – v prosinci vyhrála turnaj nejvyšší tuzemské kategorie v dorostu.

Jinak je ale v Česku moc neuvidíte, protože obě cestují po mezinárodních turnajích, které často také vyhrávají. Podívejte se na video, jak to zvládají jejich rodiče. A jak vypadá jejich běžný den připomínající složitou logistickou operaci a co si o nich myslí trenéři.

Reklama

Související témata:

Doporučované