Hlavní obsah

Budoucnost pražské koalice, Češi a závislosti a konspirace kolem smrti miliardáře Epsteina

Polední zprávy z pondělí 12. srpna 2019.Video: Seznam Zprávy

 

Reklama

Zpravodajská relace Televize Seznam.

Článek

0:39 Budoucnost pražské koalice

Rozepře na pražském magistrátu. Spojeným sílám pro Prahu, tedy TOP09 a Starostům, se nelíbí jednání primátora Zdeňka Hřiba z Pirátů. Problém mají s jeho snahou o odvolání šéfa Pražské plynárenské. Zástupci stran budou spor řešit na koaličním jednání, které svolal šéf Spojených sil Jiří Pospíšil.

A reakce druhé strany – na telefonu máme primátora Zdeňka Hřiba.

7:48 Kontroverzní rozhodnutí exministra Staňka

Kontroverzní rozhodnutí poslední den v úřadu. Exministr kultury Antonín Staněk posledního července rozhodl o zrušení Teplických Hadích lázní jakožto kulturní památky. A důvody? Server Neovlivní získal text rozhodnutí: Podle něj Hadí lázně vlastně vůbec nejsou památka, jsou už moc zničené a stačí, že stojí v památkové zóně.

8:34 Jak jsme na tom se závislostmi

Národní linka pro odvykání se nově zaměří na pomoc drogově závislým. Dosud se zaměřovala hlavně na kouření, alkohol a patologické hraní. Téma sleduje naše reportérka Šárka Kabátová.

10:11 Půlroční podmínka a peněžitý trest za hajlování

Půlroční podmínka a pokuta 30 tisíc korun za hajlování na veřejnosti. Veřejný soud dnes uložil trest muži, který se zúčastnil dubnové akce hnutí SPD na pražském Václavském náměstí. Na demonstraci s názvem „proti diktátu Evropské unie“ byl vyfocen, jak hajluje – jeho totožnost zjistila policie ještě ten den. Trest dostal muž už v červnu, podal proti němu ale odpor.

10:38 Kdo může za Epsteinovu sebevraždu?

Ve Spojených státech se intentizivně řeší podrobnosti sebevraždy finančníka Jeffreyho Epsteina obviněného mimo jiné ze zneužívaní dívek. Vyšlo na jevo, že vězenští dozorci, kteří měli stráž v době jeho smrti, nedodrželi pokyny. Podle těch měli vězně kontrolovat každých 30 minut.

12:47 Plnovous pro britské královské letce

V britských ozbrojených silách padlo další tabu. Od 1.září si příslušníci Královského letectva (RAF) budou smět pěstovat plnovous. Něco takového bylo dosud možné jen se svolením vysokého velícího důstojníka. Vousy budou každopádně muset být pečlivě upravené. Šéfkomentátor Seznamu Jiří Hošek zjistil, že téma má i výraznou českou stopu…

Reklama

Doporučované