Hlavní obsah

Budova Seznamu se otevírá veřejnosti. Open House Praha zve do desítek i běžně nepřístupných budov

Budova Seznamu se otevírá veřejnosti. Open House Praha zve do desítek i běžně nepřístupných budov.Video: Seznam Zprávy

 

Reklama

Tento víkend si můžete v rámci festivalu Open House Praha prohlédnout budovu Seznamu. Otevře se také například budova Invalidovny v Karlíně nebo Strahovský stadion. Do běžně nepřístupných budov a prostor se můžete vydat už popáté.

Článek

Návštěvníci mohou v sobotu i neděli v Paláci Křižík II. na pražském Smíchově projít všechna možná zákoutí Seznam.cz. Uvidí televizní studio, horolezeckou stěnu, střechu nebo dokonce trenérskou zahradu.

V Seznamu čekají zájemce prohlídky s průvodci. „Prohlídky začínají každou půlhodinu a trvají zhruba tři čtvrtě hodiny. Naši zaměstnanci prozradí něco o historii budovy, ale i to, jak se zde pracuje,“ říká tisková mluvčí Seznam.cz Aneta Kapuciánová.

Otevře se 80 budov v deseti městských částech. „Lidé se mohou podívat nejen do historického centra, ale otevíráme budovy třeba ve vzdálenejším, jako Suchdol, Strašnice, Dejvice… Takže zveme lidi i do míst, kde třeba bydlí a zajímá je, jak vypadá architektura v místech, okolo nichž denně procházejí,“ říká tisková mluvčí Open House Praha Michaela Panková.

Letos se otevře i spousta nových budov, takže si na své přijdou i návštěvníci, kteří chodí každý rok. „Také nabízíme dvě nové tematické sekce. Jedna je věnovaná šetrným budovám, které jsou stavěné s ohledem na životní prostředí – a budova Seznamu je jedna z nich. A pak také máme sekci, ve které spolupracujeme s hlavním městem Prahou, protože otevíráme objekty v jejím vlastnictví, například i Strahovský stadion,“ říká Michaela Panková.

Vstup do všech budov je zdarma a návštěvníci se nemusejí předem registrovat. Kam se všude můžete v rámci festivalu Open House Praha podívat, se dozvíte ve videu nad článkem.

Rozhovor je součástí pořadu Ráno na gauči, který vysíláme na Televizi Seznam každý všední den od 7:00.

Návod k naladění Televize Seznam najdete zde.

Reklama

Doporučované