Hlavní obsah

Budovu bývalých skladů v Lužánkách opraví, bude tam cukrárna

Foto: Getty Images

Ilustrační snímek.

Reklama

Brno má v plánu opravu budovy bývalých skladů v lužáneckém parku, místo nich bude cukrárna. Městští radní schválili pronájem budovy i její přestavbu na cukrářskou provozovnu.

Článek

Na online tiskové konferenci to dnes uvedl primátorčin náměstek Petr Hladík (KDU-ČSL).

„Budova se v současné době nevyužívá a je ve špatném stavu. Není napojena na vodovod ani kanalizaci. Nutná tak bude nejdříve její rekonstrukce, přičemž nájemce se na ní bude finančně podílet. Opravu máme vyčíslenou zhruba na sedm milionů,“ uvedl Hladík.

Podle plánu nájemce po výběru zhotovitele složí zálohu na nájemné ve výši úplných nákladů na rekonstrukci. Z této částky mu pak město bude odečítat roční nájemné.

„Při výběru nájemce bude kromě výše ročního nájemného hrát roli i jeho podnikatelský záměr. Cukrárnu bude provozovat blízko dětského hřiště a v lokalitě významné městské zeleně. Příjemné posezení by tu měli najít především rodiče dětí. Zpestření to ale bude pro všechny, kteří do Lužánek rádi chodí na procházky,“ uvedl Hladík.

Zájemci mohou své nabídky podávat do 15. ledna na odbor životního prostředí magistrátu, případně přes datovou schránku. Budoucí nájemce smlouvu podepíše na začátku roku 2021.

Reklama

Související témata:

Doporučované