Hlavní obsah

Bulvár na budoucí nádraží vznikne ve spolupráci s Brnem

Foto: Getty Images

Ilustrační snímek.

Reklama

Na vzniku první části nové čtvrti, která má být u přesunutého brněnského hlavního nádraží, bude spolupracovat město. Dva developeři uzavřou s městem memorandum o spolupráci. Na část stavby už je vydané územní rozhodnutí.

Článek

Jeho návrh už schválila rada města, dalším krokem je schválení zastupiteli. Radnice o tom informovala v tiskové zprávě.

„Pro bezproblémovou návaznost kroků a rozvoj lokality je důležité, že nově vznikající komunikace a sítě navazující na bulvár budou na náklady developerů vyprojektovány a vybudovány tak, aby bylo možné je napojit a převést do vlastnictví města Brna a do správy jeho příslušných složek,“ uvedl radní pro investice David Grund (ODS).

Město se má v memorandu zavázat, že developerům pomůže v jednání s dalšími institucemi státní správy i samosprávy, například s Ředitelstvím silnic a dálnic.

Podepsání memoranda je prvním krokem, následovat by měla smlouva o spolupráci, která práva a povinnosti obou stran přesně formuluje.

Plánovaný bulvár nové čtvrti má vést z Nových sadů k novému hlavnímu nádraží, které by mělo vzniknout v místě současného dolního nádraží. Pokračují i přípravy na stavbu nového nádraží, brněnští radní letos v létě schválili přípravu mezinárodní architektonické soutěže na jeho podobu. Soutěž bude stát 50 milionů korun, město zaplatí deset milionů, zbylých 40 pak Správa železnic.

Reklama

Související témata:

Doporučované