Hlavní obsah

Bumerang a výhled na Hradčany. Tak vypadá kancelář manažera Modré pyramidy

Česko se vrací do kanceláří. Kde pracuje Vladimír Pojer, člen představenstva Modré pyramidy? Další díl cyklu Pracovny SZ Byznys.Video: Silvie Friedmannová, Seznam Zprávy

 

Reklama

Bumerang, stoly bez papírů a výhled na metropoli. Jak vypadá pracovna Vladimíra Pojera, člena představenstva Modré pyramidy?

Článek

„Je to asi nejkrásnější kancelář s nejlepším výhledem, jakou kdy ve své kariéře budu mít,“ říká Vladimír Pojer. Stojíme v 7. patře centrály druhé největší stavební spořitelny v Bělehradské ulici. „Výhled na Hradčany je pro mě jako pro člověka, který se narodil v Praze, opravdu srdeční záležitostí.“

O co impozantnější výhled, o to méně věcí ve své pracovně Vladimír Pojer má. Zatím se zabydlel jen částečně, popisuje manažer, který do funkce v nejužším vedení společnosti nastoupil během pandemie covidu-19, na jaře roku 2020.

Jeden předmět tu ale upoutá pozornost každé návštěvy. Na skříňce leží pravý australský bumerang. „Je starý asi deset let a přivezl jsem si ho ze Severního teritoria,“ vypráví Vladimír Pojer. „Docházela nám nafta, přijeli jsme k benzínové pumpě, ta ale byla zavřená. O kousek dál pracovala na zahrádce paní, která nám pomohla sehnat majitele té benzínky. Jen pro nás ji otevřel. Když jsme odjížděli, bylo mi hloupé zaplatit jen za naftu, tak jsem si tam koupil i tento bumerang,“ popisuje, jak se australský suvenýr dostal do kanceláře v centru Prahy.

Žádný papír, už hlavně digitálně

Jeho stůl je pak důkazem toho, že papír už není v kurzu. „Modrá pyramida jede na vlně digitalizace prakticky od svého založení. Podědil jsem sice do své kanceláře tiskárnu, ale za tu dobu jsem na ní vytiskl asi čtyři papíry,“ říká Vladimír Pojer s úsměvem a dodává, že papír vnímá jako něco, co chce vlastnit ve svém notebooku ve formě digitálního dokumentu.

Vladimír Pojer

Do Komerční banky nastoupil ještě během studií na Vysoké škole ekonomické v Praze.

Působil na různých pozicích, do roku 2020 byl zodpovědný za odbor Manažerského účetnictví. Působil také jako předseda dozorčí rady Nadace Komerční banky Jistota.

Od dubna 2020 je členem představenstva Modré pyramidy. Řídí oblast financí, IT a provoz.

Po úzkém točitém schodišti stoupáme nad vinohradské střechy až na terasu, která patří k jeho oblíbeným místům. „Na terase pracuji rád. Ač by se mohlo zdát, že jsem původní profesí finančák a že potřebuju klid, abych se mohl soustředit na čísla, není to úplně pravidlem. Potkáváme se tu i s kolegy na oběd, třeba když člověk nestíhá a chce si koupit jen nějakou rychlou bagetu, což tady na Vinohradech není problém.“

Stavební spořitelna přešla během pandemických měsíců na koncept tzv. smart office. Prakticky to znamená, že už se firma nechce vrátit ke každodenní práci v kanceláři, ale kombinuje ji s prací z domova. A takový model plánují ponechat i dál během podzimu.

Celý rozhovor s Vladimírem Pojerem si můžete pustit ve videu nahoře.

Reklama

Doporučované