Hlavní obsah

Byl jsem naštvaný. Hokejový reprezentant Sobotka líčí pocity po výměně do nejhoršího týmu NHL

Vladimír Sobotka se připravuje na novou sezonu, ve které bude vše úplně jinak, než si původně plánoval.Video: Adam Sušovský

 

Reklama

Vladimír Sobotka do poslední chvíle neměl tušení o tom, že se stane součástí velké výměny. Že byl z ambiciózního St. Louis poslán do nejhoršího týmu posledního ročníku NHL, se dozvěděl ráno na internetu. Jak se cítil a proč se začal na angažmá v Buffalu těšit? Podívejte se na video.

Článek

V nové sezoně NHL bude z pohledu Vladimíra Sobotky všechno úplně jinak, než si původně představoval. Zkraje července byl totiž ze dne na den vyměněn do nejhoršího týmu uplynulého ročníku. Místo St. Louis v nové sezoně oblékne dres Buffala.

„Mě to také překvapilo, prostě je to byznys. Teď už to beru s nadhledem, ale když jsem se to dozvěděl, byl jsem naštvaný. Ten první pocit jsem byl naštvaný i na vedení, protože jsme se o něčem bavili při mém návratu z Ruska,” řekl český hokejista Seznamu. Z jeho slov je zřejmé, že to v něm zpočátku dost vřelo.

Sobotka se totiž vrátil do NHL po tříletém působení v Rusku, přesvědčil ho obrovský zájem Blues, které si zamiloval. V St. Louis ostatně strávil nejlepší sezony své zámořské kariéry a plánoval, že se s ambiciózním klubem pokusí probít ke Stanley Cupu.

Faktem nicméně je, že sezona St. Louis nevyšla. Tým o pouhý bod smolně nepostoupil do play off a přišlo zemětřesení. „Když nepostoupíte do play off, musejí nastat změny. Tým se tam nedostal po několika letech a taková pozice klubu nesedí. I fanoušci jsou nespokojení,” uvedl GM Blues Dough Armstrong.

Sobotka byl součástí největší letní výměny v NHL, jakým se v zámoří říká „blockbuster”. Do Buffala putoval spolu s Patrikem Berglundem, Tagem Thompsonem, prvním kolem příštího draftu a druhým kolem draftu 2021 za elitního centra Sabres Ryana O'Riellyho.

Jak Sobotka nyní přiznává, po prvotním šoku se začal na nové angažmá těšit. Sabres totiž v letošním draftu získali jedničku draftu a budoucí superstar Rasmuse Dahlina a v nedávné výměně také kanonýra Jeffa Skinnera z Caroliny. A po sedmi letech bez play off touží u Niagarských vodopádů hrát znovu o Stanley Cup.

„Že byli v minulé sezoně suverénně poslední, teď nehraje žádnou roli. My také v St. Louis nepostoupili do play off. Teď se budeme snažit dostat Buffalo tam, kam patří. Lidé tam chodí, hlavně hokejisti tam jsou dobří – jen trochu mladí. Jestli se nepletu, budeme asi třetí nejmladší tým v lize,” vyhlíží Sobotka.

Ten si v uplynulé sezoně připsal v 81 zápasech 31 kanadských bodů (11 branek a 20 asistencí).

Nikdy to nevzdávejte. Český hokejista se trápil v Kadani, teď válí za slavné Chicago.Video: Adam Sušovský, Profimedia.cz, Seznam Zprávy

Reklama

Související témata:

Doporučované