Hlavní obsah

Byl to pokus o vraždu? Zranění číšníka, jehož zbili Nizozemci, posoudí znalec. Útočníkům může přitížit

Verdikt soudního znalce může útočníkům přitížit.Video: Hanuš Hanslík

 

Reklama

Šestatřicetiletého číšníka z restaurace ve Vladislavově ulici čeká určitě několik stomatochirurgických operací.

Článek

Vážná zranění číšníka, kterého minulou sobotu v centru Prahy brutálně napadla skupina Nizozemců, bude zkoumat soudní znalec. Vypracování znaleckého posudku policie zadá v nejbližších dnech.

Šestatřicetiletý číšník z restaurace ve Vladislavově ulici leží ve Všeobecné fakultní nemocnici v Praze na Karlově náměstí. Od útoku je stále na jednotce intenzivní péče.

První dva dny ho lékaři kvůli vážné povaze zranění drželi v umělém spánku. Nyní už je při vědomí. Lékaři ale teprve řeší, jaké operace přesně a kdy muž podstoupí.

Video: Za útok na číšníka poslal soud dva muže do vazby, třem dal podmínku

Od čtvrtečního soudu odchází hlavní podezřelý z brutálního útoku.Video: Hanuš Hanslík

Útočníci mu ranami pěstí a kopanci do hlavy vážně poškodili tváře a čelisti. Bude muset podstoupit několik stomatochirurgických operací a jeho léčení potrvá delší dobu. Jeho stav zatím neumožnil, aby ho policisté vyslechli.

Závěry znaleckého posudku, který bude hodnotit povahu a vážnost zranění, budou významné především pro možnou výši trestu. Mohou ovlivnit také právní kvalifikaci zločinu.

Zatím jsou dva vazebně stíhaní muži obviněni z těžkého ublížení na zdraví, za které jim hrozí až desetiletý trest. Pokud by soudní znalec došel například k závěru, že číšník mohl během útoku zemřít, mohla by také právní kvalifikace zločinu být horší.

Video: Nizozemská televize poslala kvůli útoku do Prahy elitního reportéra

Jeden z nich byl kriminalista, řekl nizozemský reportér.Video: Seznam, Seznam Zprávy

Policie bude v nejbližších dnech také vyslýchat další svědky. Celé vyšetřování bude trvat nejméně několik měsíců. Pravděpodobně by mohlo být uzavřeno za půl roku.

Kromě dvou vazebně stíhaných Nizozemců byli původně obviněni ještě tři jejich přátelé. Ty už ve čtvrtek soud pravomocně odsoudil k podmíněnému trestu a k zákazu pobytu v České republice.

Podrobnosti v dnešních Večerních zprávách na Televizi Seznam v 19:15.

Jak naladit Televizi Seznam u vás doma?

Reklama

Související témata:

Doporučované