Hlavní obsah

„Byla jsem jen nosnice. Syn po mně obchodní nadání určitě nemá.“ Přiznání Ivany Chýlkové

„Po chataření jsem netoužila a k zahradničení nemám sklony,” říká Ivana Chýlková k tématům nového filmu Chata na prodej.Video: Blanka Kubíková, Seznam Zprávy

 

Reklama

Jedna z nejúspěšnějších českých hereček právě exceluje v novém filmu Chata na prodej. Ve Výzvě Blanky Kubíkové mluví i o tom, jak to chodí v její rodině, čemu se sama raději vyhýbá a v čem ji její dvacetiletý syn strčí do kapsy.

Článek

Nová komedie třicetiletého režiséra Tomáše Pavlíčka je také o českém fenoménu chataření. „Film dopadl možná lépe, než to vypadalo. Samotné natáčení byl vlastně takový pionýrský tábor,“ říká s nadsázkou Ivana Chýlková k příběhu, kdy se její filmová rodina o třech generacích přijede rozloučit s chatou na samotě uprostřed lesa a na povrch vyplouvají všelijak pokřivené vztahy.

Postava Ivany Chýlkové například řeší vyhrocený vztah se svou dominantní matkou. Herečka v rozhovoru odpovídá i na otázku, jak se jí takové situace hrají, když sama o maminku přišla v nízkém věku. „Na sebe a své pocity při práci nemyslím. Prostě si hraju. Jako v dětství na princezny nebo na Čtyři z tanku a pes.“

Jako hru pojala i své úspěšné účinkování v televizním pořadu Tvoje tvář má známý hlas, kde během deseti večerů předváděla různá pěvecká čísla hvězd světové pop music. Vzpomíná ale, jak pro ni bylo namáhavé učit se texty v angličtině. I přes usilovnou snahu naučit se jazyk na zahraničním kurzu ji totiž tato dovednost pořád míjí. „Vůbec nerozumím, co mi říkají. Vůbec ta slova neslyším. Pro mě je angličtina valící se chuchel,“ říká sebekriticky Ivana Chýlková.

Naopak samotné zpívání ji doprovází celý život. Ve Výzvě vzpomíná na dávná vystoupení s kapelou Žentour Janka Ledeckého a zpívání šansonů Michala Horáčka a mluví také o zkoušení muzikálu Ondřeje Brzobohatého Legenda jménem Holmes v pražském Hudebním divadle v Karlíně.

Ivana Chýlková ve Výzvě rovněž mluví o plánovaných změnách v pražském Činoherním klubu, o tom, proč se její syn Jáchym odmítl dát na herectví a na co se s partnerem Janem Krausem rádi dívají v televizi.

Záznam rozhovoru s Ivanou Chýlkovou najdete ve videu umístěném nahoře.

Pořad Výzva sledujte každý všední den od 11:30 a 21:00 na celoplošné Televizi Seznam.

Jak naladit Televizi Seznam u vás doma? .

Staňte se fanouškem Seznam Zpráv na Facebooku.

Reklama

Související témata:

Doporučované