Hlavní obsah

Byla to chyba a určitě ne poslední, řekl Hnilička a složil mandát poslance

Foto: Michaela Rambousková, Seznam Zprávy

Milan Hnilička už není poslancem.

Reklama

Milan Hnilička (ANO) složil kvůli účasti na nepovoleném večírku poslanecký mandát. Předsedou Národní sportovní agentury zůstává.

Článek

Bývalý hokejový brankář Milan Hnilička (ANO) už není poslancem. Na začátku úterního jednání Sněmovny složil poslanecký mandát kvůli účasti na večírku v teplickém hotelu, kde se porušovala vládní protiepidemická nařízení.

„Udělal jsem chybu, nebyla to moje první chyba a určitě to nebude ani moje poslední chyba,“ řekl poslancům na plénu. Za svoje jednání se omluvil a řekl, že je ochotný vyvodit z něj důsledky.

V čele Národní sportovní agentury ale Hnilička zatím zůstává, ačkoliv ho k odchodu vyzývá opozice i premiér Andrej Babiš. Podle Hniličky ho v rozhodnutí zůstat ve funkci podpořili někteří zástupci sportovních svazů.

„Spousta lidí ve sportu si je vědoma toho, co jsem za poslední tři roky pro sport odvedl. S panem premiérem jsem si to vysvětlili, určitě s ním o tom budu ještě jednat,“ uvedl Hnilička.

Hnilička potvrdil, že na večírek v teplickém hotelu ho pozval majitel, politik Petr Benda. Exposlanec tvrdí, že měl na místě pracovní jednání, na dotazy novinářů ale odmítl říct, o čem přesně a s kým jednal.

„K tomu není potřeba nic dalšího říkat. Kamkoli jsem v posledních dvou letech přijel, ať už to bylo osobní, nebo pracovní, tak se to zvrtlo v pracovní jednání. Nechci dělat rozdíly mezi pracovním a osobním,“ řekl Hnilička. Ve Sněmovně ho nahradí bývalý místostarosta Rakovníka Miroslav Samaš.

Mimo Hniličky se soukromé akce zúčastnili také expremiér Jiří Paroubek a exposlanec Jiří Šlégr. S nimi reportéři Blesku nafotili v uzavřených prostorách také teplického politika a zákulisního hráče Petra Bendu, kterému hotel Prince de Ligne patří. Podle informací Radiožurnálu se akce zúčastnil také liberecký krajský policejní ředitel Vladislav Husák.

Reklama

Doporučované