Hlavní obsah

Byty po OKD koupila švédská firma Heimstaden Bostad

Foto: Marek Síbrt (Wikimedia)

Ilustrační fotografie.

Reklama

Firmu Residomo, která v Moravskoslezském kraji vlastní více než 42 500 bytů, převážně po OKD, kupuje švédská společnost Heimstaden Bostad. Společnost patří mezi největší poskytovatele nájemního bydlení v Evropě.

Článek

Pro nájemníky firmy Residomo se nic nemění a na uzavřené nájemní smlouvy nemá mít změna vlastníka společnosti vliv, uvedla dnes společnost Residomo v tiskové zprávě.

Hodnotu transakce firmy neuvedly. Posledním krokem má být schválení antimonopolním úřadem, po kterém bude na Heimstaden formálně převeden obchodní podíl ve společnosti Residomo a transakce bude zapsána v obchodním rejstříku.

„Jsme rádi, že nový vlastník Residomo, firma Heimstaden, přichází s dlouhodobou vizí rozvoje nájemního bydlení. Pro celý tým Residomo je důležité, že nový majitel kromě vysoké úrovně správy a péče o stávající byty má rovněž vizi dalšího rozvoje portfolia, a to i v podobě budoucích investic do výstavby nových nájemních bytů,“ uvedl generální ředitel společnosti Residomo Jan Rafaj.

Residomo je největším soukromým poskytovatelem nájemního bydlení v ČR. V majetku má hlavně někdejší hornické byty.

Společnost Heimstaden Bostad byla založena roku 1998. Její portfolio dosud tvořilo 52 300 bytů v hodnotě přibližně 108 miliard švédských korun (259 miliard Kč). Kromě Švédska spravuje nemovitosti také v Norsku, Dánsku, Německu a Nizozemsku.

Reklama

Související témata:

Doporučované