Hlavní obsah

Bývala vojínem Manningem. Teď Chelsea pózuje na obálce zářijového Vogue

Chelsea Manningová bude v září v plavkách na titulce Vogue.Video: Klára Galová

 

Reklama

Chelsea Manningová, která ještě jako vojín Bradley Manning poskytla serveru WikiLeaks tajné armádní a diplomatické dokumenty, se pro módní časopis Vogue nechala vyfotit v plavkách.

Článek

U příležitosti 125. výročí módního magazínu Vogue se nechala vyfotit Chelsea Manningová. Fotka vyjde na titulní stránce zářijového čísla a Manningová na ní pózuje na pláži v plavkách. Autorkou snímku je fotografka Annie Liebovitzová.

29letá Manningová fotku na sociálních sítích okomentovala slovy „Tuším, že takto nějak vypadá svoboda“. V květnu totiž opustila vězení po zmírnění trestu, které na konci svého funkčního období podepsal Barack Obama.

Odsouzena byla coby vojín Bradley Manning za poskytnutí tajných armádních dokumentů serveru Wikileaks.

V rozhovoru, který vyjde ve Vogue, mluví Manningová o svém dětství v Oklahomě, rozchodu rodičů, rostoucím uvědomění i zmatení, které se týkalo její sexuality a identity, a jejím rozhodnutí vstoupit v roce 2007 do armády s nadějí, že jí tento krok pomůže „se nalézt“.

Během výkonu trestu prodělala změnu pohlaví, protože se prý od dětství cítila být ženou.

Manningová není první trans ženou na stránkách magazínu Vogue. V minulosti se na ní objevily například modelky Hari Nef a Andreja Pejić. Na titulce se poprvé trans žena objevila letos v březnu, a to ve francouzské mutaci časopisu.

Reklama

Související témata:

Doporučované