Hlavní obsah

Bývalého vítěze Tour Ullricha podruhé za měsíc zadržela policie, ve Frankfurtu škrtil prostitutku

Jan Ullrich na Tour de France v roce 2004. (Zdroj: Shutterstock.com)Video: Marek Martinovský, Reuters

 

Reklama

Jana Ullricha dříve tento měsíc zadržela policie na Mallorce poté, co se vloupal do domu německé filmové hvězdy Tila Schweigera. Do Frankfurtu jel původně na odvykací terapii.

Článek

Bývalého vítěze prestižní cyklistické soutěže Tour de France Jana Ullricha zatkla policie v pátek ve Frankfurtu. Německý cyklista měl podle úřadů napadnout sexuální pracovnici v luxusním hotelu, čemuž předcházela ostrá hádka. K události došlo ve čtvrtek, píše Deutsche Welle (DW).

„Navštívila ho pracovnice escortu, došlo k hádce a ženu údajně škrtil,” uvedl pro veřejnoprávní DW žalobce. Podle něj byl Ullrich pod vlivem „masivního množství alkoholu a dalších drog”.

Německý deník Bild uvedl, že po údajném napadení vyhledala žena pomoc u hotelového personálu, který zavolal policii.

Žena musela také podstoupit lékařské vyšetření. Podle DW odcestoval Ullrich do Frankfurtu proto, aby podstoupil odvykací terapii. K tomu se odhodlal poté, co ho na španělském ostrově Mallorca zadržela policie, když se vloupal do sousedního domu německého herce Tila Schweigera.

Ullrich v Tour de France zvítězil v roce 1997 a několikrát také obsadil první tři příčky soutěže. Krátce po odchodu Lance Armstronga v roce 2006 však byl obviněn z dopingu a v roce 2007 ukončil kariéru. V roce 2012 ho arbitrážní soud zbavil všech profesionálních výsledků od poloviny roku 2005, včetně vítězství v Tour de Suisse a třetího místa v Tour de France.

Reklama

Doporučované