Hlavní obsah

Bývalý hokejový útočník Hosták: Švédsko se změnilo

Hostem Ušáku byl Martin Hosták.Video: Jaromír Bosák, Seznam Zprávy

 

Reklama

Už si v životě zkusil v hokeji asi úplně všechno. Martin Hosták má za sebou skvělou hráčskou a reprezentační kariéru, dva roky patřil Philadelphii Flyers, devět let strávil ve Švédsku ve třech klubech.

Článek

K tomu přidejte práci trenéra, manažera a hlavně televizního experta.

Poslední angažmá, manažerská práce v hokejovém Zlíně, skončila po třech letech neslavně, Martin byl z funkce odvolán. Takže v současné době přemýšlí o tom, co bude dělat dál. Tedy kromě práce pro Českou televizi, kterou obnovil velmi záhy po odchodu ze Zlína. Je možné, že se jeho cesta vydá někam úplně mimo hokej.

V NHL se neprosadil podle svých představ. Byl zvyklý hrát technický hokej, ale trenér Flyers po něm chtěl klasiku – nahoď puk a jdi se prát. To nebyl hokej, který by Martina bavil. Přitom na farmě dokázal v 63 utkáních nasbírat stejný počet bodů. Ani to nestačilo. Ano, i prát se občas musel, potkal se i s největším rváčem soutěže, ale v tomto případě si ani nebouchl. Někdy je zkrátka lepší moc nevědět.

Na Švédsko nedá dopustit. Nějaký čas vážně s manželkou přemýšleli, že by se do země na severu Evropy přestěhovali nastálo. Nakonec ale přece jen vyhrála touha po návratu domů. Díky pobytu v krajině tří korunek se výborně naučil jazyk, a protože zvládl i angličtinu, mohl si dovolit komentovat utkání i pro finskou televizi – pro její švédskou audioverzi. A jak by to měl s možností nebýt expertem, ale přímo komentátorem České televize? Nebál by se toho, i když by to nějakou průpravu chtělo.

Možná byste to do Martina neřekli, ale je nadšený ochotník. Svět amatérského divadla mu učaroval, a možná i proto neměl problém přijmout roličku dokonce i ve filmu. Ve kterém? A co Maroko a hokej? Chtěl mít ze svých dcer vrcholové sportovkyně? Odpovědi na tyto otázky najdete v nejnovějším díle Ušáku.

Reklama

Doporučované