Hlavní obsah

Bývalý německý ošetřovatel prý zavraždil nejméně 90 pacientů

Německý ošetřovatel měl zavraždit 90 pacientů.

 

Reklama

Za šest vražd si už Niels Högel odpykává doživotí. Vyšetřovatelé nyní našli dalších 84 obětí.

Článek

Bývalý ošetřovatel Niels Högel zavraždil podle vyšetřovatelů ve dvou německých nemocnicích nejméně 90 pacientů. Na tiskové konferenci v Oldenburgu to dnes uvedli zástupci zvláštní komise, která se činy někdejšího ošetřovatele zabývá. Niels Högel se už dříve u soudu musel zodpovídat ze šesti vražd a byl odsouzen na doživotí.

„Díky práci zvláštní komise Kardio se v posledních téměř třech letech podařilo prokázat dalších celkem 84 vražd. Čtyřiaosmdesát vražd, které Niels H. spáchal v nemocnici Delmenhorst a na klinice v Oldenburgu," uvedli dnes zástupci komise.

Policisté během vyšetřování exhumovali ostatky 99 lidí, kteří zemřeli v nemocnici v Delmenhorstu na severozápadě Německa, a u 48 z nich došli k závěru, že byli obětí vraždy. Může jich ale být ještě o několik více, protože nejsou dokončené všechny toxikologické testy. V Oldenburgu Niels Högel zřejmě zavraždil dalších 36 lidí.

Německá média už dříve uvedla, že ošetřovatel pomocí léků přiváděl pacienty do stavu vyžadujícího oživování, aby při jejich následné záchraně mohl prokazovat své schopnosti.

Reklama

Související témata:

Doporučované