Hlavní obsah

Bývalý policista, který naboural přes 30 aut, zaplatí dalších 400 tisíc

Karel Kadlec přednášel na Policejní akademii. Během tří incidentů naboural celkem dvaatřicet aut.Video: Hanuš Hanslík

 

Reklama

Nejvíc škody nadělal v dubnu 2016, kdy pod vlivem alkoholu a léků naboural na pražských Vinohradech během krátké chvíle 29 aut. Kromě toho měl další dvě nehody.

Článek

Bývalý policejní důstojník Karel Kadlec, který proslul nehodami pod vlivem alkoholu, při kterých naboural více než třicet aut, zaplatí veškerou způsobenou škodu. Před Obvodním soudem pro Prahu 2 se na tom dohodl s Českou kanceláří pojistitelů a smír obou stran soud potvrdil.

Kadlec už v minulosti zaplatil škodu více než jeden milion korun. Zbývalo necelých 400 tisíc. Kadlec měl ale námitky proti části účtovaných škod. Zbytek peněz proto uložil do advokátní úschovy. Nakonec se ale před soudem s Českou kanceláří pojistitelů dohodl, že vše zaplatí. Chce se totiž vyhnout roky se táhnoucímu soudnímu sporu. Uvedl, že chce restartovat svůj život a všechny své problémy vyřešit.

Bývalý policejní důstojník Kadlec, který mimo jiné přednášel na Policejní akademii, havaroval poprvé pod vlivem alkoholu v březnu 2015 na pražském náměstí Bratří Synků. Neubrzdil svoje auto a poškodil vůz, který stál před ním. Dostal za to osmiměsíční podmínku a dvouletý zákaz řízení.

Nejvíc škody nadělal v dubnu 2016, když na pražských Vinohradech během krátké chvíle naboural celkem 29 aut. Projížděl ulicemi a podle mnoha svědků svým vozem úmyslně narážel do jiných aut. Byl pod vlivem alkoholu a léků.

Česká kancelář pojistitelů tehdy škodu vyčíslila na více než jeden a půl milionu korun a peníze od Kadlece vymáhala. Nejdříve se s ním neformálně dohodla na měsíčních splátkách ve výši několika tisíc korun. Nakonec byla uzavřena i písemná dohoda a Kadlec už přibližně osmdesát procent všech škod splatil.

Po druhé nehodě mu soud původně uložený trest zvýšil na dvacetiměsíční podmínku, kterou doplnil čtyřletým zákazem řízení.

Jeho poslední známá nehoda se stala v srpnu 2016 také na Vinohradech, kde naboural dvě zaparkovaná auta.

Peníze na zaplacení škod Kadlec podle svých slov získal prodejem pozemků.

Podle usnesení Obvodního soudu pro Prahu 2 teď musí Kadlec zbytek peněz České kanceláři pojistitelů zaplatit do třiceti dnů od nabytí právní moci rozhodnutí. Jelikož šlo o dobrovolnou dohodu, proti rozhodnutí soudu se nelze odvolat.

Reklama

Související témata:

Doporučované