Hlavní obsah

Bývalý šéf zpráv ČT tvrdě kritizuje její zpravodajský kanál. Zaspali dobu

Rozhovor s Karlem Novákem o České televizi.

 

Reklama

Dvanáct uchazečů o místo příštího generálního ředitele České televize je známo. Rozhovor s jedním z nich, Karlem Novákem.

Článek

Zpravodajský kanál veřejnoprávní televize ČT24 zaspal dobu, tvrdí jeden z kandidátů na příštího generálního ředitele České televize Karel Novák. Dříve zpravodajství ČT řídil, dodnes na Kavčích horách působí.

Za favorita volby, která skončí 26. dubna, považuje současného šéfa ČT Petra Dvořáka. „Až na ČT24 vede televizi dobře," říká o Dvořákovi Novák v rozhovoru pro Seznam Zprávy (pusťte si ho ve videu nahoře).

Konrád: ČT je příliš komerční

Mezi uchazeči je kromě Nováka a Dvořáka dalších deset lidí. Patří k nim bývalý ředitel televize Prima Martin Konrád. Podle Konráda je ČT příliš komerční. „Televize se má vrátit k veřejné službě, ne tolik sledovat většinového diváka. Nemyslím si, že musíme točit samé detektivky. Tyto postupy soukromých televizí všechny dobře znám a touto cestou jít nechci,“ řekl kandidát Seznamu.

K tomu má pomoct rozjezd nových regionálních studií, momentálně je má ČT pouze v Brně, Ostravě, Hradci Králové a Českých Budějovicích. „V tom je síla České televize, že může jít do regionů, blíž divákovi,“ dodává Konrád.

Zpravodaj z Bruselu či šéf Strany práce

Dalšími uchazeči jsou Alena Dlabačová, Gabriela Froňková Dousková, Tomáš Kopečný, Daniel Petruška, Jiří František Potužník, Milan Vacek, Petr Vinklář.

Televizi chce řídit také režisér hudebních pořadů Českého rozhlasu Stanislav Vaněk nebo lídr Strany práce Radoslav Štědroň. Oba se přihlásili do výběrového řízení před šesti lety.

Kdo se přihlásil do volby šéfa České televize?

Reklama

Doporučované