Hlavní obsah

Byznysově-hokejové otevření sezony ve Špindlu se ruší. Za rok, říká Jágr

Foto: Winter Classic

Hokej pod širým nebem slibuje Jaromír Jágr až za rok.

Reklama

Každoroční byznysová společenská událost – otevření zimní sezony ve Špindlerově Mlýně – bude letos skromnější, než se plánovalo. Hokejový turnaj na patě sjezdovky Svatý Petr, kde měl vyrůst stadion pro 7000 lidí, bude až za rok.

Článek

Miliardáři Marek Dospiva, Luděk Sekyra či Petr Dědek a významní šéfové, jako jsou Daniel Beneš z ČEZu nebo Igor Rattaj z Tatra Mountain Resort. K tomu majitelé středních a velkých českých firem, lobbisti, politici a novináři. To je častý mix rezidentů a příznivců nejslavnějšího českého zimního střediska Špindlerův Mlýn při jeho každoročním slavnostním otevírání zimní sezony začátkem prosince.

Letos mělo být vše kořeněné ještě velkým hokejovým turnajem Winter Classic, jehož tváří je Jaromír Jágr a hlavním sponzorem miliardář a developer Petr Dědek ze skupiny D+D Real. Kvůli koronaviru se ovšem akce ruší, respektive druhý pokus si dala až na prosinec 2021.

„V současné době není možné váhat, oddalovat rozhodnutí vzhledem k náročnosti přípravy a hlavně nejistotě, zda by se akce mohli zúčastnit diváci. Bez diváků by Winter Classic postrádal veškerý smysl. Platí, že D+D Real zůstane titulárním partnerem akce v roce 2021,“ uvedl dnes Petr Dědek, jehož jmění letos Forbes odhaduje na 4,3 miliardy korun. Sám má k hokeji blízko, loni vstoupil do klubu Dynamo Pardubice.

Vstupenky na akci, která měla nabídnout hokej pod širým nebem až sedmi tisícům diváků, zůstávají v platnosti na příští rok a organizátoři pochopitelně doufají, že je lidé nebudou vracet. „Ponechejte si vstupenky, za rok se potkáme a program bude ještě víc nadupaný,“ vzkazuje Andrea Bársony, spolumajitelka pořádající agentury Eniva.

Původní program D+D REAL Winter Classic zahrnoval duely juniorských týmů, zápas Chance ligy mezi HC Stadion Vrchlabí a Rytíři Kladno, utkání Tipsport extraligy mezi Mountfield HK a HC Sparta Praha, v plánu byl souboj českých a slovenských hokejových legend a síly měly změřit také reprezentační výběry Česka a Slovenska v para hokeji. Prosincová utkání Tipsport extraligy (Mountfield HK - HC Sparta Praha) a Chance ligy (HC Stadion Vrchlabí - Rytíři Kladno) se uskuteční v nových termínech na stadionech domácích týmů.

V plánu (alespoň zatím) zůstává pochopitelně letošní ski opening Špindlu, byť v podstatně skromnějších kulisách. „Zahájení zimní sezony zůstane ve stejném termínu, tedy o víkendu od 11. do 13. prosince. Sezona ve Skiareálu Špindlerův Mlýn bude probíhat za potřebných hygienických opatření, ale vzhledem ke skutečnosti, že lyžování je zimní outdoorový sport, při kterém lyžaři už běžně používají nákrčníky a masky, je snad pravděpodobnost rozšíření viru minimální,“ říká René Hroneš, ředitel Skiareálu Špindlerův Mlýn.

Co na to Jaromír Jágr, jehož Rytíři Kladno byli spoluorganizátory zrušené akce? „Mrzí mě to. D+D REAL Winter Classic jako průřez českým hokejem je unikátní událost, skvělá myšlenka a akce, kterou sport a hokej zejména v tomto období opravdu potřebují. Pro mě osobně byla velká výzva zahrát si v Česku pod širým nebem. Bohužel si musím počkat ještě o rok déle,“ říká Jágr.

Reklama

Doporučované