Hlavní obsah

Cafú v Praze: Nejlepším fotbalistou současnosti je jednoznačně Cristiano Ronaldo

Cafú přijel do Prahy a Seznamu poskytl rozhovor.Video: Luděk Mádl

 

Reklama

Do Prahy dorazil Cafú, legendární fotbalový šampion z Brazílie.

Článek

Jen jeden člověk na planetě o sobě může říct: „Nastoupil jsem ve třech finálových zápasech fotbalových mistrovství světa v řadě.“

Brazilec Cafú se jako střídající hráč objevil ve vyhraném finále MS 1994 v USA, pak byl u toho, když o 4 roky později „kanárci“ podlehli na St. Denis Zidanově Francii. A v roce 2002 si znovu spravil chuť vyhraným finále s Německem. Startoval i na MS 2006, ale v Německu už se brazilský výběr do finále nepodíval.

Brazílii považuje Cafú za favorita světového šampionátu i teď, byť v době, kdy rozhovor probíhal, ještě netušil, že na góly v utkání s Kostarikou si fanoušci „kanárků“ budou muset počkat až do nastavených minut.

Cafú dnes dorazil do Prahy a v sobotu bude pokračovat do Českých Budějovic. Vše souvisí s tím, že se Samson stal oficiálním pivem MS 2018 pro Českou republiku. A že pivovar Samson vlastní belgicko-brazilské konsorcium.

„Jestli jednou budu v Brazílii ministrem sportu jako kdysi Pelé? Je to možné,“ připustil Cafú tak přirozeně, že to zjevně vskutku považuje za reálnou variantu. Nyní se věnuje nadaci, která se stará o děti z jeho rodné chudinské čtvrti v Sao Paulu.

A nezapomněl ani na Pavla Nedvěda. „Skvělý chlapík, setkali jsme se nejen na hřišti, ale i v soukromí,“ vzpomněl si. To Pavel Nedvěd by na tohle setkání v římském derby asi nejradši zapomněl:

Když má hledat odpověď na otázku, kdo je nyní nejlepším fotbalistou světa, neváhá Cafú ani na vteřinu: „Cristiano Ronaldo.“

Reklama

Související témata:
Marcos Evangelista de Moraes (Cafu)

Doporučované