Hlavní obsah

Upoutávka: Čapí hnízdo bez lidí. Reportéři na místě zkoumali, kam šla obří dotace na podporu cestovního ruchu

V upoutávce na další díl Zvláštního vyšetřování vystupuje redaktorka Anita Baselová a reportér Jiří Kubík (video: Tomáš Horák, Tomáš Dusil).Video: Kubík Jiří

 

Reklama

Reportéři Sabina Slonková a Jiří Kubík se v dalším dílu investigativního seriálu Zvláštní vyšetřování vydali na Čapí hnízdo, které způsobilo Andreji Babišovi zatím největší politický problém.

Článek

Evropský kontrolní úřad OLAF a česká policie už rok zkoumají, zda převedením farmy Čapí hnízdo na anonymní akcionáře vydávající se za malou firmu byl spáchán dotační podvod. Verdikt, který má padnout zkraje letošního roku, může zásadně ovlivnit další politickou kariéru Andreje Babiše.

Reportéři Slonková a Kubík se rozhodli vyšetřit okolnosti přidělení padesátimilionové dotace určené pro „malé a střední podnikatele“ v roce 2008. Přibližují okolnosti, za nichž byl ukryt pravý majitel Čapího hnízda za anonymní akcionáře a tím splněna podmínka pro přidělení evropských peněz.

Nový díl Zvláštního vyšetřování uvidíte na Seznamu už ve středu 4. ledna.

V upoutávce na pořad, kterou vidíte nahoře v tomto textu, byla použita autentická hudba z propagačního videa Čapího hnízda a text z reklamní brožury.

Reklama

Doporučované