Hlavní obsah

Část objektů Hradu změní otevírací dobu, zavřou se Jižní zahrady

Foto: Tomáš Svoboda, Seznam Zprávy

Ilustrační snímek.

Reklama

V návštěvnických objektech Pražského hradu se od počátku září mění otevírací doba. Katedrála svatého Víta, Starý královský palác, bazilika svatého Jiří a Zlatá ulička s věží Daliborkou budou od úterý přístupné od 9 do 17 hodin.

Článek

„Od září se také opět uzavřou jižní zahrady Pražského hradu, důvodem je pokračující rekonstrukce fasád a oken jižního křídla hradu,“ oznámil mluvčí Správy Pražského hradu Jan Pastor.

Svatovítská katedrála a další objekty byly dosud přístupné od 10:00 do 18:00. Tato otevírací doba zůstane zachována pro jižní věž katedrály a Královskou zahradu včetně Letohrádku královny Anny, kde mohou návštěvníci do 27. září zhlédnout výstavu obrazů českého malíře Ivana Bukovského. Zbylé části areálu Pražského hradu jsou otevřeny denně od 06:00 do 22:00.

Jižní zahrady Pražského hradu se lidem otevřely počátkem července po předchozí zhruba roční uzávěře. Opravy jižní fasády a oken Hradu podle dřívějšího vyjádření mluvčího Kanceláře prezidenta republiky Víta Nováka neskončí dřív než v roce 2022.

Pastor upozornil, že až do konce září na Pražském hradě platí, že při zakoupení tří okruhových vstupenek nebo jedné rodinné okruhové vstupenky dostanou návštěvníci vstupenku zdarma. Tu mohou využít do konce letošního roku. Vstupenka na Pražský hrad umožňuje vstup i do Muzea Karlova mostu.

Hrad je až do konce září také součástí projektu V Praze jako doma organizace Prague City Tourism. Lidé dostanou v projektu za noc strávenou v hlavním městě body, které mohou uplatnit na vstup do partnerských míst a institucí, ke kterým patří právě i Pražský hrad.

Reklama

Související témata:

Doporučované