Hlavní obsah

Část stavby prodloužené tramvajové trati do kampusu v Brně lze využít

Foto: Getty Images

„Ilustrační foto.“

Reklama

Na výstavbě tramvajové trati z Osové k univerzitnímu kampusu v brněnských Bohunicích stále pracují dělníci.

Článek

Už od středy však mohou lidé využívat obnovené chodníky v Labské ulici, silnici v Jihlavské, část kanalizačních přípojek a část veřejného osvětlení. Pod Jihlavskou ulicí je dokončený tunel a stavbaři demontovali všechny tři provizorní mosty, navazující odvodnění ulice a její osvětlení. Postupně se připravují další návrhy na předčasné užívání jednotlivých stavebních objektů, jako jsou například další úseky chodníků, řekla ČTK Anna Dudková z brněnského magistrátu.

Na stavbě tramvajové trati do kampusu pracují dělníci už více než rok, kompletně hotovo má být koncem roku 2022. Část trati povede tunelem pod úrovní vozovky. „V současné době pracují hlavně v místech dvou dopravních uzlů, na začátku nové trati a na jejím konci. První uzel je současná tramvajová trať přes zastávku Osová. Dokončena je většina zemních prací, stavbaři položili několik set metrů nových kolejí, osadili výhybku do tunelu, vystavěli betonové opěrné zdi kvůli zahloubení staré trati a namontovali nad nimi novou lávku pro pěší od polikliniky ke kotelně,“ popsala Dudková.

Druhý dopravní uzel je zastávka Bohunice Nemocnice. „Zde je výrazně změněné vedení dopravy, od nynějška se autem na parkoviště Bohunické nemocnice dostanou řidiči přes původní trolejbusovou točnu, do které se vjíždí přímo od podjezdu pod Campus square. Celý terminál již dostává plánované obrysy, dělníci betonují cementobetonové kryty trolejbusových zálivů či pokládají nové vozovkové vrstvy všech silnic,“ dodala.

Reklama

Doporučované