Hlavní obsah

Casting na lásku vypráví o neúspěšné herečce a podváděné manželce

Foto: Seznam Zprávy

Ilustrační snímek.

Reklama

Další z množství současných tuzemských komedií je snímek režisérky Evy Toulové Casting na lásku, jehož hlavní hrdinkou je neúspěšná herečka a podváděná manželka. V tuzemských kinech bude mít premiéru 13. srpna.

Článek

Přestože se jedná o námět blízký hlavně ženskému publiku, podle režisérky Toulové si z něj mohou odnést ponaučení i muži. „Také proto, že v příběhu velmi často zaznívají vnitřní monology, podobně jako ve filmu Deník Bridget Jonesové,“ řekla ČTK režisérka Toulová.

Ústřední postavou komedie je Stela Nebeská v podání Terezy Petráškové. Ta ve svých šestatřiceti letech zjišťuje, že to na velkou hereckou kariéru už nevypadá. Nedaří se jí na konkurzech a úspěch nemá ani ve svém osobním životě. Její manžel (Martin Sitta) ji otevřeně podvádí a Stela se rozhodne pro pomstu. Začne se proto seznamovat s různými muži, ale setkání s chlápkem bez sebevědomí, režisérem erotomanem, nezkušeným mladíkem, bezohledným fotbalovým trenérem či sebestředným výtvarníkem ji dovedou ke konstatování, že „chlapi jsou hovada“.

V dalších rolích diváci uvidí Igora Bareše, Milana Šteindlera, Václava Vydru, Jana Čenského nebo Lukáše Langmajera.

„Film bude v komickém pojetí o tom, jak komplikované je v dnešní době najít normálního chlapa a co vše musí herečka a žena v jednom absolvovat, aby se o to alespoň pokusila,“ uvedla před natáčením, které začalo v květnu loňského roku režisérka Toulová.

Komediální žánr je v současné době v kinech žádaný. Nejnavštěvovanějším českým snímkem léta je film 3Bobule, který za měsíc od premiéry v kinech zaznamenal téměř 170.000 diváků. Velkou návštěvnost vykazuje také komedie Chlap na střídačku režiséra Petra Zahrádky. V roce 2019 se stala nejvíc navštěvovaným snímkem komedie Ženy v běhu, která zaznamenala přes 1,54 milionu diváků a vydělala bezmála 212 milionů korun. „Doba je nyní těžká pro všechny a lidé se chtějí zasmát a pobavit,“ podotkla Toulová.

Režisérka Toulová měla do Castingu na lásku na kontě dva celovečerní filmy - komedii Šťastná (2014) a Jak se moří revizoři (2018). Vedle natáčení se věnuje literární činnosti a výtvarnému umění.

Reklama

Související témata:

Doporučované