Hlavní obsah

„Často sedíme v kuchyni a nahazujeme si repliky.“ Julianne Moore a Bart Freundlich o spolupráci na filmech

Rozhovor s Julianne Moore z červeného koberce v Karlových Varech.Video: Tereza Willoughby, Seznam Zprávy, Youtube.com

 

Reklama

„Rozumíme si beze slov, což je skvělé, ale také obtížné,“ prozradila hollywoodská herečka o tom, jak se jí pracuje s režisérem, který je zároveň jejím manželem.

Článek

Julianne Moore a Bart Freundlich zahájili karlovarský filmový festival snímkem Po svatbě. „Jsem velký fanoušek filmových festivalů, umožňují nám být součástí světové filmové komunity. A když někdo ocení vaši práci jako člena této komunity na místě, které je plné uměleckých úspěchů, je to velká pocta,“ řekla herečka, která převzala Křišťálový globus za přínos světové kinematografii.

Film Po svatbě napsal Bart Freundlich podle staršího severského snímku. „Hodně jsem spoléhal na Julianne. Aby její hrdinka působila opravdově, hodně jsme řešili ženský úhel pohledu. Ale nejen to. Hodně jsme spolu rozebírali lidský rozměr příběhu,“ popsal režisér a scenárista. „Byla to skvělá spolupráce, protože se mi moje hlavní herečka věnovala,“ dodal s nadsázkou.

Více o festivalu:

Julianne Moore i Beatles ve Varech a spasitel indie hudby ve varu. Pusťte si aktuální vydání pořadu Kultura Terezy Willoughby.Video: Tereza Willoughby

Reklama

Související témata:
Julianne Moore

Doporučované